Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ziua statuilor. Messi a rămas fără, omul viteză veghează din Kingston

Ziua statuilor. Messi a rămas fără, omul viteză veghează din Kingston

Atletism

Comentarii

O statuie înfăţişându-l pe fostul mare atlet jamaican Usain Bolt a fost dezvelită în faţa stadionului naţional din capitala ţării sale, Kingston, în Parcul Independenţei

Statuia îl înfăţişează pe Bolt în poziţia sa binecunoscută în care imită fulgerul.

Prezent la ceremonie, legenda sprintului a declarat: "Nu mi-aş fi închipuit niciodată că mi se va întâmpla aşa ceva, să am statuie în faţa acestui stadion naţional. Sunt incapabil să vă descriu ce mândru mă simt..."

Retras din activitate după Mondialele de la Londra din luna august, Bolt a dominat probele de sprint (100 m, 200m şi 4x100 m) la trei Olimpiade consecutive, cele din 2008, 2012 şi 2016. Medalia de aur de la proba de ştafetă din 2008 i-a fost însă retrasă, deoarece coechipierul său Nesta Carter a fost depistat pozitiv la un control antidoping. El a fost de unsprezece ori campion mondial şi deţine recordurile mondiale în probele de 100 m (9.58) şi 200 m (19.19).

Statuia din bronz a fost concepută de celebrul sculptor jamaican Basil Watson. Ea este prima dintr-o serie de patru statui înfăţişând vedete jamaicane ale sportului, serie comandată de ministerul jamaican al Culturii, Divertismentului şi Sportului.

Afla mai multe despre: lionel messiusain boltstatuieomul vitezadezvelirekingstonjamaicaparcul independentei 

viewscnt
Articole similare