Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

12 atleţi de top, arestaţi în Kenya pentru că au încălcat regulile împotriva coronavirusului

12 atleţi de top, arestaţi în Kenya pentru că au încălcat regulile împotriva coronavirusului

Atletism

Comentarii

Kenya nu a atins încă 100 de cazuri de persoane infectate cu COVID19, dar a stabilit reguli clare la nivel naţional pentru a limita propagarea sa. Printre acestea s-a impus şi închiderea tuturor taberelor de antrenament sportiv, care puteau reprezenta focare pentru extinderea cazurilor cu noul tip de coronavirus.

În Kenya sunt numeroase centre de pregătire pentru atleţi, datorită mediului care facilitează practicarea sportului de performanţă, dar nu toate bazele de antrenament au respectat această regulă impusă de guvernul local. Autorităţile au anunţat că au arestat 12 sportivi, 10 kenyeni şi doi străini, care au încălcat această prevedere.
 
Poliţia din localitatea Iten a făcut arestările, transmite publicaţia Daily Nation. Autorităţile nu au publicat numele sportivilor, dar antrenorul Elkanah Ruto spune că este vorba de atleţi de top. David Rudisha, recordmenul mondial pe distanţa de 800 de metri, se pregăteşte în mod normal la Iten, dar nimeni nu a precizat dacă şi el este printre cei reţinuţi.

Afla mai multe despre: kenya 

viewscnt
Articole similare