Experiențe împreună.
You are here:

15 ultraşi ai Stelei au făcut dezastru la un meci din Olanda. Cum s-au deghizat ca să scape de poliţie

15 ultraşi ai Stelei au făcut dezastru la un meci din Olanda. Cum s-au deghizat ca să scape de poliţie

Campionate

Comentarii

Mai mulţi ultraşi ai Stelei au participat la un scandal uriaş la un meci din Olanda şi au făcut dezastru după fluierul final.

Derby-ul dintre NEC Nijmegen şi Vitesse Arnhem a avut parte de incidente foarte grave. La finalul partidei, unul dintre sectoarele stadionului s-a prăbuşit cu tot cu suporteri.

Însă n-au fost singurele incidente. După meci, ultraşii lui NEC Nijmegen şi cei ai lui Vitesse au provocat un adevărat dezastru pe străzile din jurul stadionului, la care au luat parte şi 15 suporteri ai Stelei.

15 suporteri ai Stelei au făcut dezastru după derby-ul NEC Nijmegen - Vitesse Arnhem

Rivalitatea dintre NEC Nijmegen şi Vitesse Arnhem este uriaşă. Cele două echipe s-au întâlnit în week-end şi oaspeţii s-au impus cu 0-1. Însă scorul final a trecut în plan secund.

Ştirea care a făcut înconjurul lumii a fost că un sector de stadion s-a prăbuşit cu tot cu suporteri. În acea zonă se aflau fanii lui Vitesse, care sărbătoreau victoria alături de jucători.

Din fericire, niciun suporter n-a fost rănit. Norocul a făcut ca acel sector să pice pe un container aflat la distanţă mică de tribune, astfel că prăbuşirea a fost atenuată.

Însă n-au fost singurele evenimente nefericite. După meci, ultraşii celor două echipe şi-au dat întâlnire şi s-au luat la bătaie pe străzile din jurul stadionului.

La scandal au participat şi 15 suporteri ai Stelei. De menţionat că galeria Stelei este înfrăţită cu cea a lui NEC Nijmegen şi deseori există grupuri care merg în Olanda sau vin în România.

”De ani de zile există un fel de prietenie între nucleul dur al lui NEC şi cel al Stelei Bucureşti. Uneori se vizitează reciproc. Huliganii români nu purtau glugi, fulare sau ochelari de soare, aşa că n-au ieşit în evidenţă, păreau neinteresaţi (n.r. de evenimente”, a povestit o sursă pentru publicaţia gelderlander.nl.

Wilco van Schaik, directorul general al lui NEC Nijmegen, a condamnat incidentele de după meci: ”Nu sunt fani, asta este sigur”, a spus oficialul lui NEC.

Van Schaik şi-a prezentat scuze şi pentru un banner afişat în timpul meciului, care i-a scandalizat pe cei de la Vitesse: ”Pur şi simplu ură”, au scris fanii lui Nijmegen pe o bucată de pânză.

Mesajul a fost afişat pe stadion, în ciuda faptului că a fost verificat de cei de la NEC la şedinţa tehnică: ”A fost o eroare din partea noastră. Suntem responsabili pentru asta. Pentru asta spun acum: îmi pare rău!”


viewscnt
Articole similare