Experiențe împreună.
You are here:

180 de minute de totul sau nimic! Dinamo e acum în TOP 6, dar are meciuri infernale. Astra riscă şi ea să piardă tot, deşi are 5 puncte avans! Toate calculele pentru play-off

180 de minute de totul sau nimic! Dinamo e acum în TOP 6, dar are meciuri infernale. Astra riscă şi ea să piardă tot, deşi are 5 puncte avans! Toate calculele pentru play-offgalerie foto

Liga 1

Lupta pentru calificarea în play-off rămâne extrem de încinsă, chiar dacă rezultatele înregistrate în etapa 24 a sezonului regulat au ajutat-o pe Astra să se distanţeze de locurile de play-out.

Giuriguvenii s-au impus în meciul cu Gaz Metan, scor 4-3, şi doar printr-o minune ar mai putea rata prezenţa în play-off.

Astra, 99% în play-off. Singura variantă prin care giurgiuvenii pierd calificarea

Giurgiuvenii au 5 puncte avans faţă de echipele aflate acum în afara play-off-ului, CSM Iaşi şi FC Botoşani. Teoretic, ambele pot depăşi ca număr de puncte echipa lui Edi Iordănescu, însă pentru asta au nevoie de punctaj maxim în ultimele două etape. Totuşi, ambele o întâlnesc pe Viitorul în ultimele două runde, echipă aflată acum la trei puncte în spatele Astrei.

Dacă Viitorul obţine puncte din ambele confruntări, nici Iaşiul, nici Botoşaniul nu mai pot trece peste giurgiuveni.

Dacă Viitorul câştigă un meci şi pierde unul, atunci constănţenii vor încheia campionatul cu 41 de puncte, cât are acum Astra, dar vor fi sub giurgiuveni în calasament, fiind dezavantajaţi de principalul criteriu de departajare: meciurile directe (Astra s-a impus cu 3-1 în tur, iar în retur cele două formaţii au remizat, scor 1-1).

Singura variantă prin care Astra pierde play-off-ul este să fie învinsă în ambele meciuri rămase de disputat, cu CFR Cluj şi Dinamo, iar CSM Poli Iaşi şi FC Botoşani să câştige meciurile rămase, cu ACS Poli şi Viitorul, respectiv Viitorul şi Gaz Metan. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci Astra şi Viitorul ar rămâne în afara play-off-ului.

Viitorul are nevoie de 4 puncte, dar se poate califica şi cu 3
Viitorul ocupă în prezent locul 4, iar pentru a-şi asigura prezenţa în play-off are nevoie de o victorie în ultimele două etape, indiferent împotriva cui va fi obţinută, iar Dinamo să nu obţină mai multe puncte decât echipa lui Hagi. În această situaţie, Viitorul ar încheia sezonul regulat peste Dinamo graţie rezultatelor directe, şi peste echipa împotriva căreia ar obţine respectiva victorie (Iaşi sau Botoşani). Pentru a fi sigură de play-off, Viitorul trebuie să obţină 4 puncte din cele două meciuri rămase.

Dinamo poate fi sigură de play-off doar cu două victorii în ultimele două etape, pentru a nu depinde şi de jocul rezultatelor.

Iaşi şi Botoşani pot ajunge în play-off şi cu o singură victorie, cu condiţia ca ambele să o obţină în meciul direct cu Viitorul, iar Dinamo să nu câştige niciun punct din confruntările cu FCSB şi Astra.Iată cum arată programul ultimelor etape pentru cele cinci echipe cu şanse la play-off

Astra  - 41 puncte
Etapa 25 - CFR Cluj (d)
Etapa 26 - Dinamo (a)

Viitorul - 38 puncte
Etapa 25 - Botoşani (a)
Etapa 26 - CSM Iaşi (d)

Dinamo - 38 puncte
Etapa 25 - FCSB (a)
Etapa 26 - Astra (d)

CSM Iaşi - 36 puncte
Etapa 25 - ACS Poli (d)
Etapa 26 - Viitorul (a)

Botoşani - 36 puncte
Etapa 25 - Viitorul (d)
Etapa 26 - Gaz Metan (a)

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta