Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

3 antrenori care îl pot înlocui pe Unai Emery la Arsenal. "Tunarii" caută o soluţie de lungă durată. Cine este marele favorit

3 antrenori care îl pot înlocui pe Unai Emery la Arsenal. "Tunarii" caută o soluţie de lungă durată. Cine este marele favoritgalerie foto

Arsenal

Comentarii

Arsenal a renunţat la serviciile spaniolului Unai Emery, din cauza rezultatelor slabe din ultima vreme. Legendarul Freddie Ljungberg preia echipa sub formă de interimat, dar fanii aşteaptă numirea unui antrenor de anvergură. Cele trei variante de înlocuitori le găseşti mai jos.

Potrivit presei engleze, locul lui Emery ar urma să fie luat, cel puţin pentru moment, de secundul acestuia, fostul internaţional suedez Freddie Ljungberg.

”Tunarii” n-au mai câştigat un meci oficial din 24 octombrie şi au doborât astfel un record negativ care dura de aproximativ 27 de ani. Eşecul cu 2-1 în faţa lui Eintracht Frankfurt a fost decisiv pentru soarta lui Unai Emery. Conducerea lui Arsenal a anunţat pe site-ul oficial că Freddie Ljungberg va fi interimar până când conducerea va ajunge la o înţelegere cu un nou antrenor.

3 antrenori care îl pot înlocui pe Unai Emery la Arsenal: Nuno, marele favorit. Howe, tipul la care visează fanii

Potrivit presei britanice, Arsenal are mai multe soluţii in acest moment pentru a-l înlocui pe Emery. În principiu, marele favorit conform celor de la BBC este Nuno Espirito Santos de la Wolverhampton, dar mutarea acestuia la Londra nu este atât de facilă. În conducerea clubului a existat o scindare din informaţiile BBC. O parte a oficialilor ar fi solicitat demiterea lui Emery mult mai devreme şi instalarea lui Jose Mourinho. Lucrurile nu s-au petrecut însă imediat, astfel că Arsenal a pierdut ”trenul Jose Mourinho”, tehnician care a ales în cele din urmă să semneze cu Tottenham, vecina de cartier. Acum, englezii anticipează că Arsenal se va orienta spre trei piste noi de antrenori, dar există zvonuri care susţin că interimarul Frederik Ljungberg ar putea rămâne la cârma echipei, daca va fi ajutat de rezultate şi susţinut de jucători.

Iată variantele explicate de presa din Anglia:

1. Nuno Espirito Santo

”Doctor în fotbal” din acest an, după ce a obţinut o diplomă de licenţă în Anglia, Nuno le-a mai pregătit în cariera sa pe Rio Ave, Valencia şi FC Porto.

În vârstă de 45 de ani, Nuno a preluat-o pe Wolverhampton în mai 2017 şi a promovat-o în Premier League, ba chiar condus-o spre Cupele Europene. Este un manager apreciat pentru stilul său de joc ofensiv, în ciuda faptului că pe vremea când era jucător activ, evolua pe poziţia de goalkeeper. Şi fanii sunt de părere că Nuno Espirito Santo ar fi o variantă foarte bună pentru banca tehnică a "tunarilor".

2. Massimilano Allegri

Are 52 de ani şi este unul dintre cei mai titraţi antrenori italieni ai momentului. Mai mult, este liber de contract după despărţirea de Juventus. Are în schimb un handicap important: engleza sa nu este cea mai bună.

CV-ul îl recomandă fără doar şi poate drept unul dintre marii favoriţi să vină pe Emirates. A cucerit 6 titluri în Italia cu două formaţii diferite şi a jucat două finale de UEFA Champions League cu Juventus Torino.

3. Eddie Howe

În vârstă de 41 de ani, Howe o antrenează pe Bournemouth din 2008 cu o întrerupere de un sezon şi este considrat unul dintre cei mai în vogă tehnicieni din nou val. El a reuşit să ducă gruparea de pe Dean Court până în Premier League, deşi în 2010, Bournemouth era în Liga a patra britanică.

Howe a fost desemnat în 2015 Managerul Anulului de către Asociaţia Managerilor din Anglia şi cel mai bun manager din ligile inferioare în ultimul deceniu. Este considerat de către fanii "tunarilor" varianta cea mai potrivită, mai ales dacă la Arsenal se urmăreşte un proiect pe termen lung.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: unai emeryarsenalnuno espirito santoallegrieddie howe 

viewscnt
Articole similare