Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

33 de ani de la Sevilla '86 | Helmuth Duckadam ar accepta să realizeze o marcă de salam care să-i poarte numele. Totul a plecat de la scandările românilor din 1986

33 de ani de la Sevilla '86 | Helmuth Duckadam ar accepta să realizeze o marcă de salam care să-i poarte numele. Totul a  plecat de la scandările românilor din 1986

Special

Comentarii

Cu 33 de ani în urmă, când Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni după cele patru penalty-uri apărate de Helmuth Duckadam, România traversa una dintre cele mai grele perioade din istoria ei.

Cizma roşie a comunismului sufocase în totalitate populaţia întregii ţări, supusă printre altele unor economii diabolice de hrană. Dar după performanţa lui Duckadam care a apărat cele patru penalty-uri în acea finală magnifică, invenitivitatea românilor a început să dea roade. 

La revenirea în ţară a echipei Steaua, miile de oameni adunaţi ad-hoc în faţa aeroportului Otopeni pentru a-i aştepta pe fotbalişti lansasesră deja un slogan care făcea deliciul tututor.: "N-avem pânie şi salam, dar îl avem pe Duckadam". Un slogan care făcea referire directă la penuria de alimente din acea perioadă.

La 33 de ani distanţă, Duckadam şi-a amintit de acel moment: "Am auzit şi eu de acel slogan. Sigur că nu puteai comenta nimic atunci pentru că era destul de riscant. Dar românii au ştiut tot timpul să găsească modalitaţi prin care să-şi aline nedreptăţile vremelnice" a precizat Duckadam. Întrebat daca  acum, în amintirea acelor vremuri, ar fi de acord să lanseze pe piaţa un salam marca Duckadam '86, legendarul portar a declarat pentru telekomsport.ro: "Dacă ar veni un producător cu o ofertă concretă, de ce nu? Orice este posibil" a mărturisit fostul mare portar. 

 

Afla mai multe despre: duckadamccesalamsteaua 

viewscnt
Articole similare