Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A ajuns portar din intâmplare, iar acum îmbracă tricoul Rapidului! Horaţiu Moldovan, nerăbdător să joace alături de Săpunaru & Grigore: „Am de învăţat multe de la ei”

A ajuns portar din intâmplare, iar acum îmbracă tricoul Rapidului! Horaţiu Moldovan, nerăbdător să joace alături de Săpunaru & Grigore: „Am de învăţat multe de la ei”

Rapid

Comentarii

Rapid l-a transferat în ianuarie pe Horaţiu Moldovan, portar de doar 23 de ani, care, în ciuda lipsei de experienţă, nu a dezamăgit pe parcursul sezonului, ba chiar mai mult, a contribuit decisiv la promovarea echipei în Liga I prin paradele sale de calitate!

Tânărul goalkeeper şi-a exasperat adversarii în nenumerate rânduri în Liga 2 şi a pus umărul la promovarea Rapidului în primul eşalon. 

În vârstă de 23 de ani, fotbalistul născut la Cluj-Napoca, este înalt de 1,89 m şi ne-a dezvăluit că a ajuns din întâmplare portar, după ce un coleg de al său de la juniori s-a accidentat.

Moldovan a oferit, în exclusivitate pentru Telekom Sport, un interviu.

1. Ce a însemnat pentru tine să te dorească Rapidul?                                                                                                                         

1. Am ajuns la Rapid în Ianuarie 2021 când am fost sunat de către antrenorul cu portarii Mihai Nădăban, cu care mai lucrasem şi pe perioada junioratului. Am fost onorat şi foarte motivat să demonstrez la un club de aşa mare tradiţie ca nu au făcut o greşeala când m-au contactat. 

2. Cum ai trăit promovarea în Liga I?

2. A fost un moment de neuitat, e ceva unic să promovezi la o echipă de aşa mare tradiţie şi cu aceşti suporteri minunaţi precum cei de la Rapid!

3. Ai fost mulţumit de sezonul recent încheiat?

3. În mare parte da, cred ca am făcut unul dintre cele mai bune sezoane din carieră! Cred că am început mai timid primele meciuri în poarta Rapidului dar cred că în play-off au fost câteva partide în care mi-am ajutat echipa din plin. 

4. Ce şi-a propus jucătorul Horaţiu Moldovan pentru următorul sezon?

4. Obiectivele mele pentru noul sezon, pe plan personal, sunt: să fiu sănătos şi să adun cât mai multe minute în poarta Rapidului. 

5. Se construieşte un vestiar greu la Rapid. Cum este pentru un tănâr să joace cot la cot cu Săpunaru, Grigore etc?

5. Într-adevăr cred că s-a construit unul dintre cele mai puternice vestiare din Liga I. Pentru noi cei tineri e extrem de important şi avantajos să avem în vestiar jucători cu asemenea experimenţă, care nu mai au nevoie de nici o prezentare. Cred că am de învăţat şi uman dar mai ales profesional, având în vestiar jucători cu asemena cariere în spate precum sunt, de exemplu, Săpunaru şi Grigore care au reprezentat România de atâtea ori şi au câştigat trofee în străinătate. Au fost jucători care au fost lideri şi sezonul trecut precum Dandea, Voicu, jucatori cu experienţă foarte mare şi un cuvânt de spus. 

6. Revenind la tine ca jucător. Cum ai ajuns portar?

6. Am ajuns portar la vârsta de 12 ani când portarul nostru de la juniori s-a accidentat într-un meci şi am ales să intru în poarta pentru ultimele minute rămase. Antrenorul de atunci Mezei Janoş, pentru care am un mare respect şi ii mulţumesc pentru îndrumarea pe care mi-a dat-o, a decis să rămân portar. 

7. Cum a fost trecerea de la Cluj la Bucureşti? E adevărat că te poate fura capitala?

7. A fost într-adevăr destul de greu să-mi las iubita şi familia la Cluj şi să plec la Bucureşti. În mare parte aşa e, dacă nu eşti atent te poate fura, fiind mult mai multe oportunităţi.

8. Te aşteaptă un sezon intens. Cum vezi Liga I în următorul sezon?

8. După părerea mea cred că o sa fie unul dintre cele mai frumoase sezoane din ultimul deceniu, datorită faptului că au revenit echipele cu tradiţie şi suporteri în Liga 1. 

9. Cum decurge pregătirea? Cum e atmosfera în vestiar?

9. A fost o pregătire destul de grea şi intensă dar necesară pentru ceea ce urmează. Atmosfera este una foarte frumoasa, jucătorii noi veniţi au fost integraţi foarte repede şi sperăm să formăm un grup puternic şi foarte greu de învins. 

10. Cine este idolul tău? Şi la ce echipă visezi să ajungi?

10. Idolul meu e Keylor Navas, el este un portar foarte complet şi foarte rapid. Visul meu e să joc la Real Madrid 14.

11.Ce ne poţi spune despre naţionala României? Ai fost convocat recent la U21.

11. A fost un moment de nedescris când am fost convocat şi in acelaşi timp o motivaţie să ofer tot ce e mai bun ştiind ca reprezint o ţara întreagă. IAr cât despre viitor.. eu cred că în primul rând trebuie să fac un sezon foarte bun la Rapid ca să ajung în vederiile selecţionerului şi da, recunosc, unul dintre obiectivele mele este să ajung la naţionala mare!

În cariera sa de până acum, Moldovan a mai jucat pentru formaţiile CFR Cluj, FC Hermannstadt, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timişoara şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe, iar din vara anului trecut a evoluat în 4 meciuri pentru UTA Arad.

  • 200.000 de euro este cota portarului de la Rapid, Horaţiu Moldovan, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: horatiu moldovanrapidcristi sapunaru 

viewscnt
Articole similare