Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A antrenat-o pe FCSB şi este sigur: ”În orice sistem, valoarea lui Darius Olaru va fi aceeaşi” | EXCLUSIV

A antrenat-o pe FCSB şi este sigur: ”În orice sistem, valoarea lui Darius Olaru va fi aceeaşi” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Darius Olaru (25 de ani) este golgheterul Superligii în acest sezon, cu 14 goluri marcate în cele 25 de partide bifate.

Fostul său antrenor de la Gaz Metan, Mihai Teja (45 de ani), liber de contract din noiembrie 2022, după ce şi-a încheiat conturile cu FC Botoşani, este de părere că Darius Olaru va juca excelent la FCSB, indiferent de poziţia pe care va fi distribuit în teren.

Mihai Teja, despre Darius Olaru: ”Sigur va avea şansa să plece în străinătate”

Darius Olaru este cel mai bun marcator al campionatului, însă nu întotdeauna a avut un punct fix în teren. A început ca ”inter”, într-o poziţie în care avea şi sarcini defensive.

Pentru că randamentul său ofensiv s-a dovedit a fi unul foarte bun, antrenorii de la FCSB au schimbat sistemul (din 4-3-3, în 4-2-3-1) şi i-au acordat mai multă libertate, undeva în spatele vârfului.

Recent, determinaţi şi de lipsa unui atacant de careu, antrenorii de la FCSB au plusat şi l-au plasat într-o nouă poziţie, de ”9 fals”. Un atacant care, de fapt, trebuie să coboare între linii şi să creeze spaţiu pentru ceilalţi doi oameni din atac, veniţi din benzi. În cazul FCSB-ului, Florinel Coman şi Alexandru Băluţă.

Mihai Teja nu este deloc îngrijorat de faptul că fostul său elev ar putea fi afectat de schimbările dese de sistem, deoarece îl cunoaşte foarte bine şi ştie că-n astfel de cazuri inteligenţa jucătorului  este cea care face diferenţa.

Privind rolul lui Olaru, nu cred că există că există neapărat un rol. Cred că inteligenţa jucătorului îşi spune cuvântul. Are libertate de a se mişca, de a încerca să ajungă mult mai mult în faţa porţii sau în apropierea careului.

Se demarcă foarte mult. E un jucător inteligent şi face diferenţa. Judecă fiecare moment foarte bine. Este şi un bun pasator, nu numai un finalizator. Provine dintr-un mijlocaş marcator. Cred că şi în 4-3-3 şi în 4-2-3-1, Darius Olaru poate face diferenţa în orice moment. Se adaptează repede.

În fotbal, există dinamică, nu doar un sistem care rămâne fix. Este un fotbal total acum. Nu mai sunt poziţii fixe - fundaşi stânga sau dreapta. E o dinamică în care jucătorii se schimbă, creează spaţii, apar în spaţiul liber şi cred că acesta este fotbalul modern.

Cum v-am spus: în orice sistem, valoarea lui Darius Olaru va fi aceeaşi. Sunt sigur că va avea şansa să plece în străinătate, la o echipă bună. Joacă din ce în ce mai bine”, a declarat Mihai Teja, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai tejadarius olarufcsbatacant 

viewscnt
Articole similare