Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A antrenat zeci de brazilieni, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul lui. Mircea Lucescu: "Este cel mai puternic jucător pe care l-am antrenat vreodată"

A antrenat zeci de brazilieni, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul lui. Mircea Lucescu: "Este cel mai puternic jucător pe care l-am antrenat vreodată"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Reputatul tehnician român, Mircea Lucescu, a acordat un interviu italienilor de la "Gazzeta dello Sport", în care a declarat că fotbalistul armean al celor de la AS Roma, Henrikh Mkhitaryan (31 de ani) este cel mai puternic jucător pe care l-a antrenat vreodată.

În 2010, Mircea Lucescu îl aducea pe Henrikh Mkhitaryan de la Metalurg Doneţk, la Şahtior Doneţk, pentru 5 milioane de euro, iar în 2013 îl vindea pentru 28 de milioane de euro la Borussia Dortmund. Trei sezoane mai târziu, armeanul era vândut la Manchester United, pentru 42 de milioane de euro. După alte două sezoane, United l-a cedat la Arsenal Londra, pentru alte 28 de milioane de euro. În această vară, Mkhitrayan a fost împrumutat la AS Roma, formaţie calificată în "16-imile" Europa League.

În cele trei sezoane în care a jucat la Şahtior Doneţk, sub coordonarea lui Mircea Lucescu, Henrikh Mkhitaryan a marcat 44 de goluri şi a oferit 23 de pase de gol, în 106 partide în toate competiţiile.

"Este cel mai puternic jucător pe care l-am antrenat vreodată. Rolul său? De atac. La început era un număr opt, apoi l-am pus în spatele vârfului şi a marcat 25 de goluri. Este un inter, are nevoie de spaţii deschise. Este un campion pentru Serie A, păcat de accidentări", a declarat Mircea Lucescu, pentru Gazzetta dello Sport.

Mircea Lucescu a antrenat, de-a lungul timpului, naţionala României cu fotbalişti precum Gică Popescu sau Gică Hagi, pe Inter Milano la care jucau Ivan Zamorano, Ronaldo sau Alvaro Recoba şi Şahtior Doneţk, la care au fost legitimaţi brazilieni de superclasă, în special Willian, Douglas Costa, Fernandinho, Alex Teixeira, Matuzalem sau Fred. Cu toate acestea, Henrikh Mkhitaryan l-a cucerit definitiv pe cel mai titrat antrenor român din istorie.

  • Cota de piaţă a lui Henrikh Mkhitaryan, conform Transfermarkt, este de 25 milioane de euro.
  • 86 de meciuri şi 29 de goluri are Mkhitaryan pentru naţionala Armeniei.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare