Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A decedat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, la doar 49 de ani

A decedat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, la doar 49 de ani

Alte sporturi

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz, a încetat din viaţă, la Târgu Mureş, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 49 de ani, din cauza unui infract miocardic.

Conform Biciclistul.ro, Peter Klosz se ştia cu probleme de sănătate. Primul infarct l-a suferit în 2001, an în care i s-a şi montat un stend. În 2011 a avut parte de un alt infarct, după care a fost operat de bypass coronarian. Însă dragostea pentru sport l-a împins, la nici trei luni de la intervenţie, să ia startul la triatlonul Fără Asfalt, desfăşurat la Marea Neagră, unde s-a clasat al doilea la categoria sa de vârstă. „Sunt singurul din România şi cred că între puţinii din lume care participă la aceste competiţii după ce au suferit o operaţie pe cord” – sublinia cu umor „Omul de Fier”

În calitate de preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, vreme de două mandate, Klosz Péter a organizat, în premieră pentru România, Campionatele Europene de Cross Triatlon şi Cross Duatlon, găzduite în 2017 de oraşul natal, iar în 2019 a ridicat Tîrgu-Mureşul şi judeţul Mureş la cel mai înalt nivel continental în acest domeniu: Campionatele Europene de Triatlon Multisport, desfăşurate între 28 iunie – 7 iulie.

România va găzdui şi anul viitor o competiţie de anvergură, Campionatele Europene de Winter Triathlon, la Cheile Grădiştei, între 29 februarie şi 1 martie.

Afla mai multe despre: triatlon 

viewscnt
Articole similare