Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost cel mai bun tânăr jucător din lume, iar acum e de nerecunoscut. N-a mai jucat de cinci luni şi a fost "uitat" pentru Mondial

A fost cel mai bun tânăr jucător din lume, iar acum e de nerecunoscut. N-a mai jucat de cinci luni şi a fost "uitat" pentru Mondial
Comentarii

Campionatul Mondial din Rusia se apropie tot mai mult, astfel că selecţionerii naţionalelor calificate au început deja să anunţe loturile preliminare pentru turneul final din vară.

Aşa a făcut şi Fernando Santos. Selecţionerul Portugaliei a anunţat lotul de 35 de jucători care vor începe pregătirea pentru Mondialul din Rusia, apoi va păstra doar 23 de fotbalişti pentru meciurile din Grupa B, cu Spania, Maroc şi Iran.
 
Interesant este că Renato Sanches n-a prins nici măcar lista de 35. Cel mai tânăr campion european şi cel mai bun tânăr jucător de la EURO 2016, Renato Sanches, nu a confirmat speranţele pe care Santos şi le pusese în el. După ce în sezonul trecut a avut mari probleme de acomodare la Bayern Munchen, mijlocaşul format la Benfica Lisabona a fost împrumutat în Premier League, la Swansea, însă nici acolo nu a reuşit să confirme.
 
Lotul Portugaliei: 

Portari:
Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui PatrIcio (Sporting)

Fundaşi: Antunes (Getafe), Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Inter), Jose Fonte (Dalian Yifang), Luis Neto (Fenerbahce), Mario Rui (Napoli), Nelson Semedo (Barcelona), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Rolando (Marseille), Ruben Dias (Benfica)

Mijlocaşi: Adrien Silva (Leicester), Andre Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscova), Ruben Neves (Wolves), Sergio Oliveira (Porto), William Carvalho (Sporting)

Atacanţi: Andre Silva (AC Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lokomotiv Moscova), Gelson Martins (Sporting), Goncalo Guedes (Valencia), Nani (Lazio), Paulinho (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas), Ronny Lopes (Monaco)

Un sezon de coşmar: retrogradarea din Premier League

Renato Sanches a impresionat în tricoul Portugaliei la Euro 2016. A jucat în şase dintre cele şapte meciuri disputate de lusitani la turneul final din Franţa, a cucerit titlul european, apoi a fost cumpărat pe bani mulţi de Bayern Munchen. 

Acolo s-a rupt totul. Cumpărat pentru 35 de milioane de euro de la Benfica, Renato Sanches nu s-a acomodat deloc şi n-a făcut faţă pretenţiilor pe care le-au avut bavarezii. A prins doar 17 meciuri în acel sezon, iar în vara următoare, înainte de a împlini 20 de ani, Sanches a fost împrumutat la Swansea, în Premier League.

Dacă la Bayern Munchen a evoluat în 17 meciuri, fotbalul englez s-a dovedit a fi prea tare pentru mijlocaşul portughez. În acest sezon, Renato Sanches a prins doar 12 meciuri pentru Swansea, iar ultima sa prezenţa în teren a avut loc în urmă cu cinci luni. De atunci, mijlocaşul n-a mai prins niciun meci, iar echipa sa, Swansea, a retrogradat din Premier League.

S-a făcut de râs în meciul cu Chelsea

În luna noiembrie a anului trecut, la meciul pierdut de Swansea în deplasarea de la Chelsea, Renato Sanches a oferit o fază greu de explicat, iar "reuşita" sa a stârnit hohote de râs pe reţelele de socializare. În meciul de pe Stamford Bridge, Renato Sanches şi-a scos din minţi managerul cu o fază în minutul 37. Paul Clement şi-a pus mâinile în cap după o pasă fără destinaţie a mijlocaşului portughez.

Cota de piaţă a scăzut dramatic

Deşi a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din lume, deşi a cucerit Euro 2016 şi trofee pe plan intern alături de Bayern Munchen, Renatos Sanches continuă să fie una dintre cele mai mari dezamăgiri din fotbalul mondial. Astfel, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, mijlocaşul de 20 de ani este cotat acum la 22 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: renato sanchesportugaliacampionatul mondialrusiaswanseabayern munchen 

viewscnt
Articole similare