Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost îndepărtat de la Astra Giurgiu, însă a primit şansa carierei. O echipă din MLS i-a întins o mână de ajutor

A fost îndepărtat de la Astra Giurgiu, însă a primit şansa carierei. O echipă din MLS i-a întins o mână de ajutor

Astra Giurgiu

Comentarii

Fotbalistul american cu origini române, Danny Barbir (21 de ani), a semnat cu formaţia din Liga Nord-Americană de Fotbal (MLS), Sporting Kansas City, dup

Barbir şi-a petrecut majoritatea copilăriei în Anglia, acolo unde a şi jucat la juniorii celor de la Manchester CIty şi West Bromwich. A semnat primul contract de profesionist în 2015, chiar la West Brom, pentru care a şi bifat 16 meciuri la echipa U23 a acestora, pe când avea doar 16 ani.

În 2017, acceptă oferta celor de la FC Whitecaps din Canada, fiind ademenit cu o bursă universitară. În tot acest timp, jucătorul născut în Atlanta, Georgia, din tată român şi mamă cubaneză, a bifat prezenţe pentru naţionalele de U15, U17, U19, incluzând şi două partide la Campionatul Mondial U17 din Chile.

În 2018, curios de ţara tatălui său, Barbir acceptă să semneze cu Astra Giurgiu, însă nu apucă să debuteze, iar după şase luni este împrumutat la nemţii de la Sandhausen. Formaţia de liga secundă nu se bazează pe serviciile sale şi îi oferă minute doar al echipa secundă.

Săptămâna aceasta, Danny Barbir s-a întors acasă. A semnat cu formaţia din MLS, Sporting Kansas City, care s-a arătat dispusă să-i ofere o şansă tânărului fundaş central. Pentru început, Barbir va trebui să se impună la echipa secundă a celor din Kansas, iar apoi va fi primit în lotul coordonat de Peter Vermes.

  • Cel mai scump jucător din lotul celor de la Kansas City, conform Transfermarkt, este mexicanul Alan Pulido - 4 milioane de euro.

 

Afla mai multe despre: fotbalastrabarbir 

viewscnt
Articole similare