Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost o nouă seară spectacol în direct la Telekom Sport | Pittsburgh Penguins s-a impus 3-1 în confruntarea cu Washington

A fost o nouă seară spectacol în direct la Telekom Sport | Pittsburgh Penguins s-a impus 3-1 în confruntarea cu Washington
Comentarii

Campionii ultimelor două ediţii ale NHL, Pittsburgh Penguins, au reuşit în cele din urmă să facă ceea ce era absolut necesar în încercarea lor de a cuceri Cupa Stanley pentru a treia oară la rând, în direct la Telekom Sport.

După un meci extrem de echilibrat, cu tensiunea ajunsă până la acoperişul arenei proprii, Sidney Crosby şi colegii săi i-au învins pe Washington Capitals cu 3-1 în meciul 4 şi au egalat la 2 scorul general în semifinala conferinţei de Est.

Niciodată sub conducerea antrenorului Mike Sullivan, Penguins nu pierduseră 3 meciuri consecutiv în playoff-ul NHL. Situaţia se putea ivi, în premieră, în partida a 4-a cu Washington, după ce Capitals câştigaseră meciurile 2 şi 3 şi conduceau cu 2-1 la general.

Miza confruntării de la PPG Paints Arena s-a văzut şi s-a simţit din start, iar prima repriză s-a încheiat fără goluri, cu ambele adversare concentrate pe apărare şi pe blocarea şuturilor trimise de adversari.

Primul gol s-a înregistrat aproape de jumătatea partidei şi a fost înscris pentru gazde de Jake Guentzel, care a devenit principalul marcator al playoff-ului, cu 10 goluri şi 21 de puncte în 10 partide.

Caps au egalat în superioritate numerică, prin T.J. Oshie, iar reuşita decisivă i-a aparţinut lui Evgheni Malkin. Atacantul lui Pittsburgh a tras în bară, pucul l-a lovit în spate pe portarul oaspeţilor, Braden Holtby, s-a plimbat prin faţa porţii, după care tot Malkin s-a aruncat la disperare şi l-a trimis dincolo de linia de gol.

A fost nevoie de reluări de la Toronto, de la Situation Room, pentru validare, deoarece arbitrii nu văzuseră golul, iar apoi antrenorul lui Washington, Barry Trotz, şi-a exercitat dreptul de challenge, solicitând obstrucţie la portar. Nici el nu a avut mai mult succes şi s-a intrat, astfel, cu avantaj minim pentru gazde în repriza a 3-a.

În ultimele 20 de minute, Capitals au aruncat tot ce au avut spre poarta lui Matt Murray, Alex Ovechkin nu a reuşit să marcheze (pentru prima oară după 4 meciuri la rând), iar Guentzel a mai înscris o dată, în poarta goală, şi a stabilit scorul final, 3-1 pentru Pittsburgh.

Penguins egalează scorul general la 2 şi semifinala Estului s-a transformat astfel într-un “best of 3”, cu Washington beneficiind de avantajului terenului propriu în două din ultimele trei partide.

Afla mai multe despre: pittsburgh penguinswashingtonnhlhocheitelekomsport 

viewscnt
Articole similare