Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A marcat 23 de goluri într-un sezon la 20 de ani şi s-a autopropus la Barcelona. Catalanii puteau face o super afacere, Valencia şi Sevilla au intrat pe fir!

A marcat 23 de goluri într-un sezon la 20 de ani şi s-a autopropus la Barcelona. Catalanii puteau face o super afacere, Valencia şi Sevilla au intrat pe fir!

FC Barcelona

Comentarii

Jonathan David (20 de ani), unul dintre golgheterii din Belgia, i s-a oferit pe tavă Barcelonei în perioada de transferuri, dar clubul blaugrana nu l-a transferat pe fotbalistul canadian cu cetăţenie ameriană. Presa apropiată de formaţia de pe Camp Nou oferă şi motivele pentru care nu s-a realizat mutarea.

După ce a marcat 23 de goluri şi a livrat zece pase de gol în 40 de meciuri jucate în acest sezon la Gent, Jonathan David a sperat că prinde un transfer de zile mari. Sport scrie că acesta s-a propus, prin intermediul reprezentanţilor săi, la FC Barcelona, dar clubul catalan n-a făcut niciun pas înspre o negociere pentr mutarea dorită de David.

Sursa citată scrie că scouterii catalanilor l-au urmărit pe Jonathan David în anumite meciuri, acesta fiind unul dintre cei mai promiţători tineri din fotbalul european în acest moment, însă faptul că este un jucător extracomunitar ar fi făcut ca transferul său să fie destul de complicat. Sport mai scrie că Valencia şi FC Sevilla îl urmăresc atent pe Jonathan David, dar acesta vrea să joace pe Camp Nou, însă gruparea blaugrana aşteaptă să-l vadă pe acesta jucând într-un campionat mai puternic.

Posibilitatea de a-l transfera pe Jonathan David i s-a oferit Barcelonei în ianuarie. Un alt motiv pentru care catalanii n-au acţionat rapid pentru transferul canadianului este că acesta joacă mai mult pe poziţia de mijlocaş ofensiv, fiind mai mult un playmaker decât un atacant. Iar în birourile de pe Camp Nou se caută cu disperare un atacant care să-l înlocuiască pe Luis Suarez (33 de ani).



Gent vrea nu mai puţin de 30 de milioane de euro în schimbul fotbalistul care a făcut senzaţie în Belgia. Belgienii l-au transferat pe canadian de la Ottawa, liber de contract, în ianurie 2018.

  • 25 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Jonathan David, conform specialiştilor de la Transfermarkt
  • 2023 este anul în care expiră contractul dintre Gent şi Jonathan David


 

Afla mai multe despre: jonathan davidfc barcelonaoferta 

viewscnt
Articole similare