Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A plecat din România şi a pus tunurile pe Astra! Fostul fotbalist, detalii incredibile: "Dacă doreau, îţi distrugeau cariera. Gândacii nici nu se mai agitau pe pereţi"

A plecat din România şi a pus tunurile pe Astra! Fostul fotbalist, detalii incredibile: "Dacă doreau, îţi distrugeau cariera. Gândacii nici nu se mai agitau pe pereţi"

Fotbal

Comentarii

Îşi mai aduce cineva aminte de fotbalistul Vahid Hambo? Nu? A jucat în Liga 1, la Astra Giurgiu, în sezonul 2018/2019, şi chiar a bifat o prezenţă şi în sezonul actual al Ligii 1. Atacantul finlandez în vârstă de 25 de ani s-a întors în ţara natală, unde a oferit un interviu incendiar pentru iltalehti.fi, despre coşmarul pe care l-a trăit în România.

Vahid Hambo, despre perioada de la Astra

La mijlocul lunii ianuarie 2019, telefonul lui Vahid Hambo a sunat în miez de noapte. Agentul său i-a transmis că un club din România, Astra Giurgiu, este interesată de jucător. Fotbalist a fost surprins, însă nu a refuzat, cerând doar un moment de gândire pentru  a se documenta cum se cuvine. După o căutare pe Google şi Youtube, Hambo a ales să vină în România.

Când Hambo a ajuns la Giurgiu, echipa se afla în cantonamentul din Antalya (Turcia). Fizioterapeutul echipei i-a cerut acestuia, la primul antrenament, să meargă la alergat: "Am întrebat unde, pe bancă sau în sala de forţă. Nu. Mi s-a spus că afară. Şi am ieşit pe un câmp, în afara stadionului. Am alergat prin noroi, printre vaci. Aşa, câteva zile", a povestit Hambo, în presa din Finlanda.

În continuare, atacantul s-a plâns şi de gazonul de pe stadionul din Giurgiu. Scandinavul consideră că nu există în Finlanda gazon mai prost decât cel pe care l-a găsit la Giurgiu. Hambo chiar se întreba cum de jucătorii puteau fi atât de tehnici, cu asemenea condiţii: "Am debutat într-un meci de cupă (n.r. - cu Dunărea Călăraşi, scor 2-1). Am câştigat cu 2-1, iar eu am marcat ambele goluri. În Finlanda, dacă un jucător nou marchează două goluri, un reporter nu scrie foarte mult. Acolo nu. Publicaţiile scriau imediat. Au venit după mine, au încercat să-mi facă poze. Era o adevărată nebunie"

Potrivit lui Hambo, în România, statutul de "erou" dispare într-o clipă. Un joc prost te aduce rapid pe banca de rezervă. La Astra Giurgiu, 80% din echipă se schimbase între sezoanele competitionale, însă fotbaliştii români erau prieteni între ei: "Dacă un jucător provoca probleme la echipă, şefii clubului se sunau între ei şi cădeau de acrod ca nimeni să nu vorbească despre jucătorul cu probleme. Dacă doreau, îţi distrugeau cariera de fotbal într-o clipă", a mai spus Hambo, care are povestiri şi despre patronul Ioan Niculae.

"Stadionul de la Astra era catastrofal. Duşurile erau, de fapt, nişte ţevi care împroşcau apă în toate direcţiile. Erau cabluri atârnate pe toţi pereţii. Lămpile stăteau să cadă, însă jucătorii aveau salarii mari şi tricouri de sute de euro. Erau păianjeni peste tot, iar gândacii nici nu se mai agitau pe pereţi  Ca echipă, din punct de vedere tactic era un dezastru. Antrenorii erau precum la ruletă, câteva meciuri şi erai cel mai bun, nu câştigai, îl dădeau la o parte. Starurile echipei decideau cum se fac antrenamentele. În tot acest haos, singura echipă profesionistă este cea a legendarului Gheorghe Hagi, care vinde jucători tineri pe bani mulţi. Hagi a interzis maşinile scumpe şi tataujele şmechereşti. Disciplina funcţionează perfect. Toţi jucătorii locuiesc în aceeaşi casă", a mai spus atacantul. 

 

Afla mai multe despre: fotbalastravahid hambovahid hambo astra 

viewscnt
Articole similare