Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A rezistat mai puţin de trei luni! Un antrenor celebru a fost demis de pe banca unei naţionale asiatice

A rezistat mai puţin de trei luni! Un antrenor celebru a fost demis de pe banca unei naţionale asiatice
Comentarii

Aventura lui Sven Goran Eriksson ca selecţioner al naţionalei din Filipine s-a încheiat după Cupa Asiei. Selecţionata aflată în premieră la un turneu final a fost eliminată după trei înfrângeri în faza grupelor.

Sven Goran Eriksson a acceptat în octombrie 2018 provocarea de a pregăti pentru prima oară o naţională astiatică. Până atunci mai antrenase alte trei selecţionate de pe trei continente. Anglia, Mexic şi Cote d'Ivoire fac parte din CVul suedezului care a acceptat să conduce Filipine la Cupa Asiei. Naţionala era calificată în premieră la un turneu final al competiţiei, doar că parcursul nu a fost deloc cel dorit. După trei înfrângeri şi un singur gol marcat naţionala antrenată de Eriksson a fost eliminată în faza grupelor. Coreea de Sud, China şi Kyrgyzstan au fost echipele care au învins-o. Iar şefii federaţiei de la Manilla au anunţtat deja despărţirea de tehnician. 

"Am simţit că avem o şansă să depăşim faza grupelor la acest turneu final. Cu siguranţă că au existat anumite lucruri pe care atât stafful cât şi antrenorul nu le-au făcut cum trebuie pentru a ne atinge obiectivul, dar trebuie să acceptăm rezultatele. Am fost onoraţi să participam la această competiţie, doar că ne dorim să nu fie prima şi ultima noastră prezenţă la Cupa Asiei" a declarat team managerul naţionalei filipineze, Dan Palami.

Eriksson nu va rămâne se pare prea mult timp fără slujbă. Îi face deja cu ochiul liga australiană de fotbal. Brisbane Roar ar putea fi viitoarea destinaţie a antrenorului de 70 de ani. 

Afla mai multe despre: sven goran erikssonfilipinecupa asiei 

viewscnt
Articole similare