Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Abidal a postat o fotografie făcută în spital înaintea transplantului său de ficat! Totul după scandalul uriaş apărut în presa din Spania

Abidal a postat o fotografie făcută în spital înaintea transplantului său de ficat! Totul după scandalul uriaş apărut în presa din Spania
Comentarii

Directorul sportiv al clubului de fotbal FC Barcelona, Eric Abidal, a publicat o fotografie în care apare pe patul de spital alături de donator, vărul său Gerard, ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora ar fi existat nereguli la transplantul de ficat la care a fost supus în 2012, relatează AFP.

"Cu publicarea acestei imagini, vreau să cer respect pentru vărul meu Gerard şi să-i apăr onoarea. (...) Ajunge!", a scris Abidal pe Twitter. Fostul internaţional francez a fost supus unui transplant de ficat la spitalul Clinic din Barcelona, după ce i s-a depistat o tumoare la acest organ.

Într-un alt tweet, miercuri seară, Abidal a dezminţit că ar fi existat orice fel de nereguli legate de acest transplant.

"Procedurile şi protocoalele existente au fost respectate în orice moment şi toate documentele medicale care dovedesc acest lucru sunt disponibile", a afirmat el.

Ziarul online El Confidencial a afirmat miercuri că fostul preşedinte al Barcei, Sandro Rosell, ar fi fost implicat în achiziţionarea ilegală a unui ficat pentru transplantul la care urma să fie supus Abidal. Rosell a fost arestat pentru spălare de bani în 2017.

Un tribunal din Barcelona a indicat miercuri pentru AFP că a anchetat timp de un an posibila infracţiune de trafic de organe, înainte de a închide dosarul din lipsă de probe.

FC Barcelona şi Spitalul Clinic au dezminţit, la rândul lor, că ar fi existat nereguli legate de operaţie.

Organizaţia spaniolă care se ocupă de donarea de organe (ONT), ce depinde de ministerul Sănătăţii, a deschis o anchetă. Ea a asigurat că, potrivit informaţiilor de care dispune, "procesul de donare şi de transplant în cazul lui Eric Abidal a respectat legislaţia în vigoare şi protocoalele medicale obişnuite".

 

 

Afla mai multe despre: abidalbarcelonagerardtwitter 

viewscnt
Articole similare