Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Absenţa României de la Euro îi afectează până şi pe foştii tricolori: ”Macedonia şi Austria joacă la Bucureşti, iar noi suntem acasă”

Absenţa României de la Euro îi afectează până şi pe foştii tricolori: ”Macedonia şi Austria joacă la Bucureşti, iar noi suntem acasă”

Echipa națională

Comentarii

Jean Vlădoiu, fost jucător cu 28 de apariţii pentru echipa naţională, este frustrat de absenţa României de la Euro.

Jean Vlădoiu a însumat 28 de apariţii pentru România şi a fost parte a lotului ”tricolor” pentru Mondialul din 1994 şi Euro din 1996. Dacă pe acea vreme selecţionata noastră spera să prindă ultimele faze de la un turneu final, acum am fi mulţumiţi şi doar cu o calificare.

România nu a mai ajuns la un Campionat Mondial din 1998, în timp ce la ultimele două europene prinse, 2008 şi 2016, nu a putut trece de grupe. Nivelul fotbalului intern a scăzut dramatic, iar naţionala noastră obţine rezultate din ce în ce mai slabe în fiecare an.

Jean Vlădoiu este şi el dezamăgit de prestaţia selecţionatei noastre, dar fostul ”tricolor” afirmă că jucătorii noştri trebuie susţinuţi oricum, întrucât nu putem aduce alţii. În plus, fostul atacant este de părere că rezultatele vor putea apăreea sub conducera lui Mirel Rădoi, doar dacă acesta primeşte timpul necesar pentru a definitiva echipa.

Absenţa României de la Euro îi afectează până şi pe foştii ”tricolori”

(n.r. despre absenţa României de la Euro) Foarte frustrant şi mă gândesc şi la jucători. Am lucrat şi în Federaţie şi pentru toţi oamenii de acolo s-au pierdut foarte mulţi bani. Să nu uităm totuşi că noi am bătut Macedonia, am bătut şi Austria şi, din păcate, le-am văzut jucând la Bucureşti pe amândouă, iar noi suntem acasă.

E trist, dar trebuie să fim alături de acest grup, de această generaţie, de jucătorii tineri. Trebuie să-i încurajăm pentru că alţii nu avem de unde să aducem. Şi uşor uşor cred că se va forma un grup unit, puternic. Aşa cum au făcut-o la U21 cred ca o pot face şi în continuare.

 (n.r. despre meciurile naţionalei) Frustrant şi pentru Rădoi, şi-a pierdut şi el puţin cumpătul, el care era foarte controlat în faţa presei în general. Dar e frustrant, acea presiune există, ca selecţioner o ai în permanenţă. El trebuie să se controleze, trebuie să gândească, să ia în calcul orice declaraţie care vine din partea unui antrenor ca Mircea Lucescu sau Cornel Dinu, nume grele în fotbalul românesc.

Trebuie în general să analizezi şi dupa aia să ieşi să declari. Nu cred că e omul care în momentul ăsta să nu poată să realizeze ce şi-a propus la echipa naţională. Trebuie să fie puţin mai atent, să găsească primul 11 cel mai bun şi cel mai în formă şi eu cred că rezultatele pot apărea. Depinde cât va mai avea timp la echipa naţională, pentru că dacă nu ai rezultate, cu siguranţă vei fi schimbat” a declarart Jean Vlădoiu.

Afla mai multe despre: echipa naţionalăromâniajean vlădoiumirel rădoi 

viewscnt
Articole similare