Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acesta este secretul lui Messi. Este de neoprit datorită unei terapii vechi de aproape o sută de ani

Acesta este secretul lui Messi. Este de neoprit datorită unei terapii vechi de aproape o sută de anigalerie foto
Comentarii

Giuliano Poser este un medic italian care l-a ajutat pe Messi să continue să joace fotbal la cel mai înalt nivel. În urmă cu 5-6 ani, accidentările se înmulţiseră pentru argentinian, iar o dată pe lună se întâmpla să vomite în timpul partidelor. A scăpat de probleme după ce a urmat recomandările lui Poser.

În 2014, după ce a suferit o serie de accidentări care i-au pus în pericol cariera, Lionel Messi a decis să facă o schimbare a stilului de viaţă. Argentinianului i s-a spus că dieta sa bogată în pizza, zaharuri, carne roşie şi băuturi carbogazoase este de vină pentru accidentările sale şi pentru faptul că vomită în timpul meciurilor. S-a întâmplat şi pe Arena Naţională în 2014, la amicalul dintre România şi Argentina. 

Messi a luat legătura cu medicul italian Giuliano Poser. Este un practicant ale medicinei sportive, cu o experienţă de peste 20 de ani în nutriţie şi care foloseşte metode alternative de tratament. Nutriţia, postura corporală, terapia Bach (bazată pe plante), masajul şi terapia emoţională sunt principiile sale în a trata afecţiunile sportivilor. 

Prima dată, medicul italian a schimbat dieta lui Messi. Alcoolul a fost interzis, la fel şi băuturile carbogazoase care îi plăceauâ argentinianului. Ele au fost înlocuite cu sucuri naturale, apă minerală cu o anumită compoziţie chimică şi infuzii de ceai. În special, ceai Mate (bogat în cafeină) şi care este foarte consumat în America de Sud.

"Legumele, fructele de sezon şi o apă minerală de calitate reprezintă un combustibil important pentru muşchii tăi. Trebuie să reduci cât mai mult posibil cantitatea de alimente procesate şi trebuie să elimini produsele care au fost tratate cu pesticide, ierbicide şi antibiotice." i-a spus medicul lui Messi. 

Şi cantitatea de carne din dieta lui Messi a avut de "suferit". Italianul i-a recomandat să reducă pe cât mai mult posibil consumul de carme roşie, iar carnea de peşte să devină o prioritate în meniul său. 

Dar dieta nu a însemnat totul. Poser s-a folosit de terapia Bach pentru a combate factorii care inflamau corpul lui Messi: oboseală, lovituri, stres.

Ce este terapia Bach?

Edward Bach a fost un homeopat englez care a dezvoltat, la începutul anilor '30, o terapie bazată pe plante pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Britanicul s-a folosit de aproape 40 de plante pentru a obţine tincturi. Substanţele erau diluate cu apă şi apoi băute de pacienţi. Proporţiile erau schimbate în funcţie de toleranţa pacientului la substanţe şi de rezultatele obţinute. 

Sezonul acesta, Messi are 21 de goluri după 22 de etape

Terapia a dat rezultate în cazul lui Messi. Nu s-a mai accidentat atât de des, nu a mai vomitat în timpul meciurilor şi a slăbit trei kilograme. În sezonul 2014-2015 a marcat 58 de goluri, faţă de cele 41 înscrise în sezonul precedent. Poser a fost sunat apoi de nume mari din fotbalul mondial. Gonzalo Higuain a fost unul dintre cei care i-au cerut ajutorul. În 2015, pe când juca la Napoli, argentinianul a slăbit patru kilograme, după ce a renunţat la carnea roşie şi a urmat tratamentul cu plante. Rezultatul a fost spectaculos pe teren. În sezonul 2015-2016, Higuain a marcat 36 de goluri în 35 de partide jucate în Serie A. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: messigiuliano posertratamentbach,  

viewscnt
Articole similare