Experiențe împreună.
You are here:

ACTUALITATE | Un star de la PSG a participat la un protest interzis, la Paris. Ce a postat pe reţelele de socializare

ACTUALITATE | Un star de la PSG a participat la un protest interzis, la Paris. Ce a postat pe reţelele de socializare

Campionate

Comentarii

Fotbalistul Layvin Kurzawa a fost unul dintre cei aproximativ 20.000 de oameni care au protestat, marţi seară, la Paris, faţă de violenţele poliţiei, informează lequipe.fr.

Fundaşul stânga al echipei PSG, aflat la final de contract cu clubul parizian, şi-a semnalat prezenţa la miting printr-o postare pe Twitter ("Dreptate pentru Adama, dreptate pentru George, dreptate pentru toţi..."), în care a inclus fotografii de la manifestaţie şi una, fotografiat din spate, în care apare ţinând o pancartă cu mesajul "Stop rasismului".

Mitingul de marţi de la Tribunalul judiciar din Paris, din al XVII-lea arondisment al capitalei Franţei, a avut loc la apelul familiei lui Adama Traore, un tânăr din Beaumont-sur-Oise (Val-d'Oise), care a murit la 24 iulie 2016, după arestarea sa de către jandarmi, potrivit Le Parisien.

Manifestaţia interzisă (adunările a mai mult de zece persoane sunt interzise din cauza stării sanitare de urgenţă), a fost, de asemenea, un ecou al protestelor din SUA, după moartea lui George Floyd.

Incidente au avut loc seara târziu, în timp ce forţele de ordine încercau să-i disperseze pe participanţi, 18 persoane fiind reţinute.

Layvin Kurzawa, 27 de ani, cu tată din Guadelupa şi mamă din Polonia, născut la Frejus, în sud-estul Franţei, are 13 selecţii în naţionala Cocoşului galic.

El a evoluat la Monaco, înainte a ajunge, în august 2015, la PSG, echipă pentru care a jucat în 123 de partide.

Autor: Mihai Dolinschi

viewscnt
Articole similare