Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adi Vasile, nimicit de ratarea calificării la Jocurile Olimpice! Ce şi-a reproşat după România - Muntenegru: "Trebuia s-o fac mai devreme"

Adi Vasile, nimicit de ratarea calificării la Jocurile Olimpice! Ce şi-a reproşat după România - Muntenegru: "Trebuia s-o fac mai devreme"

Handbal

Comentarii

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Adi Vasile, a oferit primele declaraţii, după ce tricolorele au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Antrenorul a avut câteva reproşuri la adresa sa.

Adi Vasile, după ratarea prezenţei la Tokyo

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Podgorica, reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la golaveraj.

"E un moment trist. A fost un vis enorm pentru noi. A fost meritul lor. E greu, pentru că am simţit că suntem acolo, în ambele meciuri (n.r. - cu Norvegia şi Muntenegru), dar calificarea ne-a scăpat. Faptul că fetele au muncit din greu e un lucru bun pentru viitor. Sistemul, caracterele le construieşti în timp. Azi am suferit, dar avem un viitor în faţă. Trebuie să luăm ce am făcut bine. E un sentiment amar. fetele au muncit patru ani pentru a ajunge în această ipostază. Sunt două meciuri în care calificarea ne-a scăpat printre degete. E o mare suferinţă, e o mare durere. Fetele au dat toate resursele. E un moment greu de suferinţă, pe care trebuie să-l acceptăm. Pe viitor avem posibilitatea de a fi mai bune, mai conştiente de importanţa unor astfel de meciuri şi să ne calificăm la Paris", a declarat antrenorul naţionalei României. 

Adi Vasile consideră că ar fi trebuit să producă schimbări mai devreme, după ce pe final România s-a apropiat de diferenţa necesară pentru a ajunge la JO: "Cred că ar fi trebuit să schimb ceva mai devreme, iar cele trei minute necesare pentru diferenţa de scor ar fi putut veni în timpul meciului. Acele momente de pe final puteau veni mai devreme. E un lucru important pe care mi-l reproşez. Când mă uit în oglindă, asta văd", a mai spus antrenorul tricolorelor.  

Naţionala feminină de handbal a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tricolorele au înregistrat doar un eşec la turneul de la Podgorica, 24-29 cu Norvegia, şi a învins Muntenegu, dar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde vor ajunge adversarele lor din această grupă. Muntenegru a învins Norvegia, cu 28-23, astfel că are 2 puncte, Norvegia 2, iar România 2. Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri cu Muntenegru.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016, iar acum a ratat şansa de a participa la ultima Olimpiadă din carieră, potrivit propriei declaraţii.

Afla mai multe despre: adi vasileromania muntenegrujocurile olimpiceromania handbal jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare