Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă problemele la Rapid! Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice

Continuă problemele la Rapid! Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice

Rapid

Comentarii

Daniel Niculae este urmărit penal în dosarul materialelor tehnice. Preşedintele de la Rapid a fost anchetat încă din luna martie, atunci când scandalul „Pyro” a zguduit fotbalul românesc.

Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul „Pyro”

Preşedintele de la Rapid a pus sub urmărire penală în dosarul care a cutremurat fotbalul românesc în luna martie. Deşi iniţial a fost audiat doar în calitate de suspect, acum Daniel Niculae va fi urmărit penal. Vestea vine după ce Liviu „Bocciu” Ungurean, şeful galeriei rapidiste, a fost reţinut pentru 30 de zile, pedeapsă care s-a prelungit ulterior cu alte 30 de zile în spatele gratiilor.

Concret, Daniel Niculae este acuzat ca l-a ajutat pe Bocciu să introducă materiale pirotehnice pe stadion. Parchetul a anunţat că Daniel Niculae a fost pus sub urmărire penală printr-un comunicat oficial:

„În fapt, în sarcina celui de-al doilea inculpat s-au reţinut următoarele:

  • în data de 27.01.2024, a sprijinit material şi moral pe liderul grupării (şi persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificaţi care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de preşedinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziţionarea materialelor pirotehnice, fiind şi de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmiţând acest acord liderului grupării, oferind astfel şi sprijin moral.
  • în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (şi persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificaţi care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuţi în calitatea sa de preşedinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificaţi să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmiţând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acţioneze fără a afecta relaţia pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susţine, înlesnind astfel activitatea infracţională constând în deţinerea, transportarea şi folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

La data de 24.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în incinta unui stadion de fotbal, ocazie cu care a fost identificată în incinta acestuia o încăpere la care avea acces exclusiv liderul gruparii, cheile pentru deschiderea acesteia fiind puse la dispozitia organelor de urmărire penală de către o rudă a acestuia.

Încăperea era folosită pentru depozitarea tobelor, steagurilor şi a altor materiale folosite de galerie. Totodată, în cauză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului faţă de 16 inculpaţi”.

Afla mai multe despre: daniel niculaerapiddosar 

viewscnt
Articole similare