Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Petre, atacantul naţionalei de tineret: ”Sperăm ca noi să fim următoarea Generaţie de Aur!”

Adrian Petre, atacantul naţionalei de tineret: ”Sperăm ca noi să fim următoarea Generaţie de Aur!”
Comentarii

Cinci goluri în 14 meciuri în acest sezon a marcat Adrian Petre pentru Esbjerg. în Danemarca. Atacantul naţionalei de tineret este optimist înaintea duelurilor cu Ţara Galilor şi Liechtenstein din preliminariile Europeanului de tineret. Vârful lui Esbjerg speră ca actuala echipă de tineret a României să devină noua generaţie de aur a fotbalului de la noi. Ce spune despre concurenţa cu George Puşcaş, dar şi despre un eventual transfer de la Esbjerg?

Despre duelurile din preliminarii cu Liechtenstein şi Ţara Galilor: ”N-am avut frică nici de Portugalia, nici de Bosnia, nici de Elveţia, deci nu avem nici de Ţara Galilor sau Liechtenstein. Important e să reuşim noi să ne motivăm şi să fim aşa cum trebuie, pentru că valoare avem. Cred că avem prima şansă la calificare, dar mai sunt două meciuri de jucat. Avem încredere şi vom vedea ce va fi. Dar e o şansă foarte mare, pe care nu credeam că o vom avea atunci când au început calificările”

Despre concurenţa cu George Puşcaş: ”Am rivali oriunde, şi la club şi la naţională. E normal să fie 2-3 jucători de aceeaşi valoare, pe acelaşi post. Eu muncesc pentru a intra şi a-mi face treaba cât mai bine. Nu contează cât voi juca, important e că sunt aici şi că fac parte din acest grup. Acum sunt mulţi jucători care activează la cluburile lor, e destul de greu să prinzi un loc de titular, de aceea cred că ne-a şi ajutat să ajungem pe primul loc”

Despre viitorul său şi clubul unde şi-ar dori să ajungă: ”Nu îmi place să mâ gândesc la ce va urma, cel mai important este prezentul. Muncesc să mă perfecţionez, asta e primordial pentru mine. Nu sunt disperat să plec, sunt bine unde sunt şi muncesc în continuare. La început au fost probleme cu acomodarea, dar am reuşit să trec peste şi să mă impun. În Danemarca sunt lăsat să mă perfecţionez, să muncesc, se pune accentul pe fotbal şi sunt foarte fericit că am reuşit să fac pasul în afara ţării. Probabil că atunci când mă voi retrage mă voi gândi să revin, dar mai am mult de jucat în străinătate”

Despre Generaţia de Aur: ”Nu am reuşit să văd prea mult timp generaţia de aur la lucru. Echipa cred că a fost punctul lor forte, aşa cum este şi la noi. Sperăm ca noi să fim următoarea generaţie care să aducă bucurie României. Eu presiunea nu o resimt. Nici dacă joc cu 2000 de fani, nici dacă joc cu 20.000 de mii de fani. Trebuie să reuşim această calificare, pentru că e foarte importantă pentru noi şi pentru România. Să sperăm ca peste 10 ani să ne uităm în spate şi să spunem că noi am fost următoarea generaţie de aur”

Despre liderii din vestiarul naţionalei de tineret: ”Avem jucători care iau cuvântul în vestiar, aşa cum este şi Andrei Radu. Eu zic că fiecare are un cuvânt de spus şi fiecare ascultă pe fiecare. Nu e niciun fel de problemă, chiar şi domnul Rădoi ascultă jucătorii. Grupul nostru este foarte unit şi cred eu că el a făcut diferenţa în aceste calificări”

Afla mai multe despre: adrian petreechipa naţională 

viewscnt
Articole similare