Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alegerea portarului, o misiune dificilă pentru Edi Iordănescu? Duckadam îi vine în ajutor: ”El va fi. Are moral bun”

Alegerea portarului, o misiune dificilă pentru Edi Iordănescu? Duckadam îi vine în ajutor: ”El va fi. Are moral bun”

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională de fotbal a României are în faţă dubla ”de foc” cu Kosovo şi Elveţia, iar Helmut Duckadam (64 de ani) i-a venit în ajutor selecţionerului Edi Iordănescu (44 de ani) cu privire la poziţia de portar.

România se pregăteşte de ”dubla” cu Kosovo şi Elveţia, iar selecţionerul Edi Iordănescu are câteva alegeri dificile de făcut, din cauza unor absenţe din lotul naţionalei.

Alegerea portarului, o misiune dificilă pentru Edi Iordănescu? Duckadam îi vine în ajutor: ”El va fi. Are moral bun”

Una dintre poziţiile care îi dă cele mai mari bătăi de cap lui Iordănescu Jr. este cea de portar, unde are trei variante la dispoziţie: Ştefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 0/0) şi Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0).

Dar fostul mare portar la Stelei, Helmut Duckadam, a venit în ajutorul selecţionerului şi l-a sfătuit să meargă pe mâinile lui Aioani, care a devenit recent campion în Superligă cu Farul.

Totodată, ”Eroul de la Sevilla” a afirmat că va merge şi el să vadă meciul României cu Elveţia, ocazie cu care va vizita şi sediul UEFA.

”Eu am mai spus-o, cred că alegerea va fi Aioani. E campion cu Farul, are moral bun. Toţi trei portarii nu au experienţă internaţională în meciuri grele (n.r. Aioani, Târnovanu, Moldovan), sper să facă faţă.

Eu mă aştept să câştigăm, să luăm cele 3 puncte şi să luăm o opţiune serioasă pentru Campionatul European. Iar în Elveţia să fie un joc frumos, am marea satisfacţie că o să fiu la meci.

M-am programat să merg şi eu în Elveţia, să văd sediul UEFA, de vreo 25 de ani nu l-am văzut. Am vorbit cu cineva de acolo, mă aşteaptă pe data de 16 să văd şi eu acel poster (n.r. posterul cu Duckadam din interiorul sediului UEFA)”, a declarat Duckadam, conform Sport.

Primele două opţiuni ale lui Edi Iordănescu pentru poarta naţionalei, Florin Niţă şi Ionuţ Radu, sunt accidentaţi, astfel că nu au putut fi convocaţi.

România are două meciuri „de foc” în luna iunie. În primul joc, vineri, 16 iunie, de la 21:45, va juca în Kosovo, iar peste trei zile, luni, 19 iunie, de la 21:45, să evolueze, tot în deplasare, împotriva Elveţiei. 

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniahelmut duckadamedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare