Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ! 8.5 milioane pentru serviciile lui Dan Petrescu. Românul chemat să revitalizeze un club mare după experienţa CFR Cluj

ALERTĂ! 8.5 milioane pentru serviciile lui Dan Petrescu. Românul chemat să revitalizeze un club mare după experienţa CFR Clujgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Pentru a-l aduce pe Dan Petrescu, Al Nassr trebuie să facă un efort financiar considerabil. Gruparea saudită trebuie să-l demită mai întâi pe Rui Vitoria, care are o clauză uriaşă.

Milioane în joc pentru a-l avea pe Dan Petrescu! Al Nassr este obligată la cheltuieli majore

Al Nassr are cel mai slab start din istoria clubului. Gruparea antrenată de Rui Vitoria ocupă locul 16 în campionat (ultimul) cu o singură victorie din primele şase runde ale sezonului. Considerată de mulţi, a doua favorită în lupta pentru titlu, Al Nassr are 13 puncte în spatele liderului, Al Hilal, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu.

Presa saudită scrie că oficialii clubului încearcă să scoată acum din impas formaţia. Primele măsuri au fost deja luate, iar directorul executiv al echipei, Abdul Rahman al-Halafi şi-a prezentat demisia. În locul său a fost numit fostul internaţional saudit, Hussein Abdul Ghani.

Potrivit celor de la Al Arab, următoarea mutare a conducerii lui Al Nassr ar fi înlocuirea antrenorului Rui Vitoria cu Dan Petrescu, tehnician care s-a despărţit recent de campioana României, CFR Cluj. Doar că, mutarea pare una foarte complicată din mai multe motive.

Sursa citată scrie că Al Nassr trebuie să scoată din vistieria clubului 8.5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Dan Petrescu. Mai exact, 6 milioane din această sumă reprezintă clauza pe care Nassr trebuie să i-o plătească antrenorului portughez, Rui Vitoria (fotot jos), în cazul în care îl va demite. Restul de 2.5 milioane de euro ar urma să fie salariul lui Dan Petrescu pentru primul sezon competiţional.

Rui Vitoria (50 de ani) are un contract ”beton” în Arabia Saudită. Tehnicianul care a cucerit trei titluri de campion al Portugaliei cu Benfica, dar şi titlul în liga saudită cu Al Nassr, câştigă 5.5 milioane de euro pe an. Presa din Arabia Saudită scrie că dacă portughezul nu ar fi avut această clauză uriaşă în contract, ar fi fost destituit de mult timp. Pe banca lui Al Nassr, Rui Vitoria are 79 de meciuri, dintre care 51 s-au terminat cu victorii, iar 15 cu înfrângeri.Cinci din aceste înfrângeri s-au produs în actala stagiune, în urma startului dezastruos de campionat al grupării de pe  King Saud University Stadium.

Portughezul are un staff compus din 11 oameni, toţi alăturândui-se imediat după ce a semnat cu Al Nassr. Şi aceştia ar trebui despăgubiţi dacă Vitoria este demis. Aşadar, numirea lui Petrescu la Al Nassr întârzie, iar Al Arab notează că tehnicianul român a preferat să nu ofere un răspuns imediat oficialilor clubului saudit pentru că ştie de interesul celor de la Celtic Glasgow pentru el.

Partida cu Al Ettifaq ar putea să fie ultima pentru Rui Vitoria. Drum liber pentru Dan Petrescu?

Al Nassr a pierdut şi deplasarea de la Abha, iar luni ar urma să întâlnească Al Ettifaq.

Aproape sigur, acesta ar urma să fie ultimul meci al lui Rui Vitoria pe banca tehnică a saudiţilor, ceea ce-i deschide drumul lui Dan Petrescu spre un contract spectaculos.  

Celtic l-a trecut pe lista posibililor succesori ai lui Lennon

Celtic nu are un parcurs foarte bun sub comanda actualului antrenor, cu care a câştigat de 4 ori campionatul şi de 2 ori Cupa Irlandei. Neil Lennon a pierdut de 3 ori şi a făcut un egal în ultimele 4 partide jucate în Premiership, Europa League şi Cupa Ligii, unde a fost eliminata de Livingston. Prin urmare, scoţienii scriu că tehnicianul ar urma să fie îndepărtat de la echipă în perioada următoare.

În campionat Celtic se află pe locul 2 la 13 puncte de Rangers, iar în Europa este pe ultimul loc în grupă.

Petrescu este una dintre variantele vehiculate de presa britanică pentru banca lui Celtic. Favorit pare în acest moment, Michael ONeill, cel care a mai antrenat gruparea alb-verde. Alte nume pe care Celtic le va lua în calcul în cazul despărţirii iminente de Lennon sunt Eddie Howe (ex Bournemouth), Gordon Strachan şi Roy Keane.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dan petrescual nassrceltic,  

viewscnt
Articole similare