Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Petrolul va rămâne fără principalul finanţator al echipei. Ploieştenii ar putea avea grave probleme financiare

ALERTĂ | Petrolul va rămâne fără principalul finanţator al echipei. Ploieştenii ar putea avea grave probleme financiare

Petrolul

Comentarii

Petrolul va rămâne fără principalul finanţator după ce a ratat din nou promovarea în Liga 1. Veolia Românie anunţă că parteneriatul de finanţare se va încheia la finalul acestui sezon, dar va rămâne sponsor la echipa ploieşteană.

Compania Veolia România a contribuit din plin la relansarea Petrolului Ploieşti, echipă care a traversat o perioadă cu grave probleme financiare. În vara lui 2017, reprezentanţii companiei şi-au luat angajamentul să finanţeze clubul, cu scopul clar de a reveni în Liga 1.

Între timp, Petrolul a ratat din nou promovarea şi va juca şi în sezonul viitor în Liga 2, deşi a avut unul dintre cele mai mari bugete din această divizie. Acum, Petrolul va rămâne şi fără principalul finanţator.

Petrolul rămână fără principalul finanţator. Comunicatul oficial

În toţi aceşti ani, Veolia a asigurat cea mai mare parte a bugetului pe care Petrolul l-a avut la dispoziţie. Însă ”lupii galbeni” n-au reuşit să-şi atingă obiectivele. Şi în acest sezon, Petrolul a ratat promovarea în Liga 1 şi Veolia anunţă oficială că se retrage după ultima etapă.

Cei de la Veolia susţin că vor susţine în continuare Petrolul, dar în calitate de sponsor, ceea ce înseamnă că sumele cu care vor contribui vor fi mult mai mici. Până acum, Veolia a finanţat Petrolul cu aproximativ 1,5 milioane de euro pe sezon.

”Veolia România anunţă că, odată cu încheierea sezonului competiţional 2020-2021, parteneriatul de finanţare a echipei Petrolul Ploieşti se închide, compania exprimându-şi intenţia de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competiţional. 

Veolia România s-a alăturat echipei ploieştene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploieşti se afla în Liga a IV-a, şi a pus bazele acestui parteneriat din respect faţă de comunitatea ploieşteană şi cu dorinţa de a obţine performanţă, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar şi expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic naţional. 

În toată această perioadă, partenerul finanţator a garantat toate condiţiile financiare pentru ca echipa de referinţă a oraşului Ploieşti să obţină rezultate, respectându-şi fiecare obligaţie contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect faţă de proceduri şi lege.

“Responsabilitatea socială şi dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat şi pe care le-a implementat încă de la începutul activităţii, lucru care ne obligă să rămânem consecvenţi în demersurile noastre şi să ne implicăm activ în comunităţile locale în care noi activăm.

Astfel, rămânem deschişi în a susţine echipa fanion a oraşului Ploieşti, în calitate de sponsor, în speranţa că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploieşti în perioada următoare va pune echipa de suflet a oraşului, acolo unde merită”, declară oficialii Veolia România.

Veolia şi-a mai anunţat de două ori retragerea de la Petrolul

Nu este primul astfel comunicat emis de Veolia. În vara lui 2019, compania a anunţat că se retrage din funcţia de finanţator deoarece suporterii n-au fost de acord cu noua organigramă a clubului. Până la urmă s-a ajuns la un numitor comun şi Veolia a continuat.

Apoi, în ianuarie 2020, Veolia a anunţat din nou că-şi retrage sprijinul pentru Petrolul. De această dată, reprezentanţii companiei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de faptul că Marius Stan era preşedintele clubului. Cei de la Veolia au cerut atunci demiterea acestuia şi, în caz contrar, au ameninţat că-şi vor retrage sprijinul.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare