Experiențe împreună.
You are here:

Alex Zanardi a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale

Alex Zanardi a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale

Diverse

Comentarii

Alex Zanardi a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, a anunţat, luni, spitalul din Siena, unde campionul paralimpic este internat de zece zile.

"Starea lui este stabilă din punct devedere cardiorespirator şi metabolic, şi gravă din punct de vedere neurologic", a anunţat spitalul.

Intervenţia a durat două ore şi jumătate, Zanardi fiind dus apoi la terapie intensivă, unde este intubat.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Siena, la 19 iunie, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

viewscnt
Articole similare
Miracol in sport. Tenismena care joaca fara 5 degete s-a calificat pe tabloul principal la...