Experiențe împreună.
You are here:

Alexander Florescu face performanţă în domeniul fitness-ului. Ce vedete din sport se antrenează în sălile sale de forţă

Alexander Florescu face performanţă în domeniul fitness-ului. Ce vedete din sport se antrenează în sălile sale de forţăgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Fotbaliştii Mihai Pintili (FCSB) şi Paul Pîrvulescu (Wisla Plock) sunt doar câteva din personalităţile publice care frecventează sălile de fitness ale antrenorului Alexander Florescu (35 de ani), fost jucător de tenis de performanţă.

Ca junior, Alexander a ajuns printre cei mai buni trei tenismeni din România, însă lipsa fondurilor financiare necesare pentru a se pregăti la cel mai înalt nivel l-a făcut să renunţe la cariera de jucător profesionist. Imediat, a primit o ofertă avantajoasă de a deveni antrenor de tenis în Capitala Libanului, Beirut, iar apoi în toată Europa.

În Croaţia, după ce s-a antrenat împreună cu Ivan Vaida, fost jucător de Cupa Davis al Croaţiei, a fost partener de sparring la antrenamentele jucătorilor profesionişti. Ulterior, a preluat o bază sportivă de la zero împreună cu Branimir, fratele lui Ivan Valda, acesta fiind momentul în care a făcut trecerea de la tenis la fitness.

În 2008, Florescu a hotărât să se întoarcă în ţară, a absolvit cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, completate cu un Master în domeniu pentru ca astfel să aibă cunoştinţe temeinice, necesare pentru profesia de antrenor autorizat de fitness. ”Am îmbinat utilul cu plăcutul şi am transformat pasiunea pentru sport într-o afacere frumoasă şi prosperă, chiar dacă sportul care mi-a adus medalii, cupe şi atâtea satisfacţii profesionale este tenisul de câmp”, a explicat Alexander Florescu (35 de ani) care s-a născut şi a copilărit în cartierul Socului, într-un anturaj al sportivilor de performanţă, inclusiv în familia sa regăsându-se luptători de lupte grego-romane, fotbalişti sau tenismeni.

”Când eram copil, mi-am dorit foarte tare să fac fotbal aşa că mereu am iubit acest sport. Merg la meciurile Stelei, echipa mea de suflet, atunci când timpul îmi permite şi sunt la curent cu toate meciurile clubului. Sunt bucuros că printre cei care frecventează cluburile mele de fitness se află şi fotbalişti de performanţă”, spune Alexander Florescu, care în 2008 a deschis prima sa sală de gimnastică.

”Era păcat să nu dezvolt pasiunea mea într-un business având în vedere faptul că sunt o persoană foarte ambiţioasă şi muncitoare căreia îi place să lucreze cu şi pentru oameni. Am început singur, de jos, şi am dezvoltat proiectul natural şi sigur, ceea ce mă face să-mi doresc din ce în ce mai mult de la mine.

Pentru mine, afacerea mea înseamnă pasiune, muncă, ambiţie, seriozitate, putere, creativitate. Ca antrenor, obiectivele mele constante sunt acelea de a implementa un stil sănătos de viaţă şi de a oferi tot ce e mai bun din mine tuturor persoanelor ce calcă pragul sălilor mele şi nu numai. De asemenea, sper să fiu un model de urmat în activitatea sportivă. Acum muncesc foarte mult pentru a îmi îndeplini visul de a ajunge preparatorul fizic al unei echipe de fotbal”,
spune Alexander Florescu, care îşi începe ziua de lucru la ora 8 de dimineaţă şi o încheie undeva în jurul orei 21:00.

”Muncesc foarte mult timp, de luni până sâmbătă, între 12 şi 14 ore pe zi, pentru că acord atenţie deosebită fiecărui client în parte. Am antrenat şi antrez personaliăţi publice din mai multe domenii şi sunt bucuros să constat că acestea revin de fiecare dată cu plăcere şi dorinţa de cooperare”, a mai spus Alexander Florescu, care de-a lungul timpului a primit propuneri şi din partea concurenţei însă le-a refuzat, fiind concentrat să-şi dezvolte proiectul său.

Alex conduce în prezent o echipă de 5 antrenori şi deţine trei săli în zonele Militari, Pipera şi Decebal.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe