Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

All Blacks, acord inedit cu englezii de la Harlequins

All Blacks, acord inedit cu englezii de la Harlequins

Rugby

Comentarii

Federaţia de rugby din Noua Zeelandă a anunţat că a semnat un parteneriat cu clubul londonez Harlequins, singurul din Europa care beneficiază de un astfel de acord sportiv şi comercial.

Colaborarea deschide "un nou teritoriu" pentru All Blacks, a precizat conducătorul rugbyului neozeelandez, Steve Tew.

"Această relaţie unică va crea conexiuni utile în această parte a lumii. Cu puternica sa comunitate de expatriaţi, Londra are o importanţă strategică deosebită pentru noi'', a subliniat Tew.

Acordul "va genera oportunităţi reale pentru cele două părţi, cu jucători, antrenori capabili să înveţe în medii diferite, cu persoane, culturi şi provocări diferite", a adăugat Tew.

Conform comunicatului, Harlequins şi All Blacks vor coopera în proiecte legate de "resursele de jucători şi antrenori, antrenamente colective şi oportunităţi comerciale", fără să se facă alte precizări.

Ziarul New Zealand Herald afirmă că internaţionalii All Blacks care vor dori să evolueze în străinătate, unde devin automat ineligibili pentru selecţionata naţională, ar putea juca pentru Harlequins.

În ultimii ani, mai multe vedete ale rugbyului neozeelandez, precum Dan Carter, Richie McCaw şi Sonny Bill Williams, au plecat să joace în Emisfera nordică, înainte de a reveni în ţară pentru a îmbrăca din nou celebrul tricou negru cu ferigă.

Federaţia neozeelandeză încearcă să limiteze migrarea jucătorilor săi de top în Europa, unde aceştia primesc salarii mai mari. Subiectul a devenit cu atât mai crucial în condiţiile în care mai mulţi jucători aflaţi la apogeul carierelor lor au ales să plece în străinătate, printre aceştia figurând Aaron Cruden (Montpellier), Lima Sopoaga (Wasps) şi Steven Luatua (Bristol), reducându-se astfel numărul jucătorilor selecţionabili.

Clubul Harlequins a precizat, la rândul său, că acest acord le va oferi ocazia jucătorilor şi antrenorilor săi să capete experienţă în Noua Zeelandă.

"All Blacks sunt punctul de referinţă al excelenţei pentru toate echipele, iar posibilitatea de a coopera cu ei, pe teren şi în afara acestuia, va aduce un beneficiu semnificativ pentru clubul nostru", a declarat preşedintele lui Harlequins, David Ellis.

Afla mai multe despre: noua zeelandarubyall blacksharlequinsacordclubul englezsportivcomercialjucatori 

viewscnt
Articole similare