Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Americanca Ariana Kukors, fostă campioană mondială, a dat în judecată Federaţia de profil din SUA

Americanca Ariana Kukors, fostă campioană mondială, a dat în judecată Federaţia de profil din SUA

Alte sporturi

Comentarii

Fostă campioană mondială în proba de 200 metri liber şi componentă a lotului olimpic de înot al SUA, Ariana Kukors a dat în judecată Federaţia de profil din ţara sa şi pe fostul său antrenor, formulând mai multe capete de acuzare printre care, la adresa antrenorului, act sexual cu un minor şi provocarea de traumatisme psihice, iar la adresa Federaţiei, neglijenţă şi tăinuire, scrie DPA.

Kukors a afirmat că Federaţia ar fi acoperit abuzurile sexuale la care ea ar fi fost supusă din partea antrenorului Sean Hutchison, abuzuri care ar fi început în perioada în care avea 16 ani.

Fosta înotătoare susţine că deşi erau cunoscute ''practicile'' lui Hutchinson, nimeni din Federaţie nu a făcut nimic pentru a-l trage pe acesta la răspundere sau pentru a proteja victima.

"Mă gândesc şi acum la acele vremuri, întrebându-mă printre lacrimi de ce nu m-a ajutat nimeni, de ce nu m-a salvat nimeni de acel monstru. ... Cât timp înotam repede, a fost destul de uşor pentru federaţie să 'îngroape'' această tragedie timp de câţiva ani'', a scris Kukors în luna februarie, când a dezvăluit prima oară situaţia cu care s-a confruntat.



Avocatul înotătoarei susţine că Federaţia se face responsabilă pentru faptul că nu a investigat cazul după ce, în 2010, Washington Post relata despre o apropiere nepotrivită a antrenorului Hutchinson faţă de o elevă de a sa, fără a nominaliza atunci persoana.

Federaţia a de înot din SUA dat, la rândul său un comunicat în care susţine că va acorda sportivului tot sprijinul pentru a clarifica situaţia semnalată.

Afla mai multe despre: ariana kukorssuaproblemejudecatascandal 

viewscnt
Articole similare