Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Americanii confirmă transferul lui Mitriţă! Mijlocaşul devine al treilea cel mai scump jucător din istoria Ligii 1

Americanii confirmă transferul lui Mitriţă! Mijlocaşul devine al treilea cel mai scump jucător din istoria Ligii 1

Fotbal intern

Comentarii

Alexandru Mitriţă, în vârstă de 23 de ani, este tot mai aproape de transferul în Major League Soccer, anunţă presa nord-americană.

Potrivit ESPN, care confirmă informaţiile apărute iniţial în Fanatik, New York City FC oferă 9,1 milioane de dolari, adică opt milioane de euro, pentru a-l transfera pe mijlocaşul ofensiv al Universităţii Craiova. Internaţionalul român ar urma să semneze un contract valabil patru ani cu echipa newyorkeză, pentru un salariu stagional de un milion de euro. Astfel, Mitriţă ar urma să devină al treilea cel mai scump jucător din istoria Ligii 1, după Vlad Chiricheş (9,5 milioane de euro) şi Nicolae Stanciu (8,2 milioane de euro).

"Un jucător de atac capabil să joace atât rol de playmaker, cât şi ca extremă, Mitriţă are experienţa primelor ligi din Italia, după două sezoane la Pescara, pe care a ajutat-o să promoveze în Serie A, în 2015/2016.

A înscris cu regularitate pentru Craiova, după revenirea acasă în România, în 2017, atunci când a semnat cu echipa clasată pe locul 3 în Liga 1 sezonul trecut şi care ocupă şi acum aceeaşi poziţie în clasament. La rândul său, Mitriţă este primul în topul marcatorilor. La nivel internaţional, Mitriţă are cinci selecţii", notează site-ul mlssoccer.com.

Mitriţă, ca David Beckam

Jurnaliştii americani mai notează că, în cazul în care se face transferul, iar cifrele devin oficiale, Mitriţă ar urma să fie încadrat la "Designated Players". Este vorba despre o regulă care le permite cluburilor să transfere jucători care să fie plătiţi în afara limitei de salariu.

Totul a plecat de la transferul lui David Beckham la Los Angeles Galaxy, din 2007. Sosirea lui "Becks" în State a schimbat sistemul. Americanii au decis că valoarea deosebită merită excepţii de la regulă, iar de aici a apărut "designated player rule". Mai exact, fiecare echipă din MLS are dreptul la trei jucători de acest gen, care sunt exceptaţi de la statutul obişnuit al celorlalţi.

În prezent, cel mai bine plătit jucător din MLS este Sebastian Giovinco. Fostul atacant al lui Juventus, despre care Mitriţă spunea în trecut că este idolul său, câştigă 7,1 milioane de dolari (6,2 milioane de euro) la Toronto FC. Italianul este urmat în topul salariilor de colegul său Michael Bradley, care primeşte 6,5 milioane de dolari, şi de Carlos Vela, al cărui salariu la Los Angeles FC este de 6,29 milioane de dolari. 

Zlatan nu prinde top 10

În mod suprinzător, Zlatan Ibrahimovic nu prinde topul celor mai bine plătiţi jucători din MLS. Experimentatul atacant suedez, cu evoluţii foarte apreciate în State, primeşte "doar" 1,2 milioane de euro pe an la LA Galaxy. La 37 de ani, Ibrahimovic are 27 de meciuri jucate pentru LA Galaxy, timp în care a reuşit 22 de goluri şi 7 assist-uri.

The 10 cei mai bine plătiţi jucători din Major League Soccer:

1. Sebastian Giovinco (Toronto FC): €6.2m

2. Michael Bradley (Toronto FC): €5.7m

3. Carlos Vela (LAFC): €5.5m

4. Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire): €5.4m

5. Giovani dos Santos (LA Galaxy): €5.3m

6. Jozy Altidore (Toronto FC): €4.4m

7. Ignacio Piatti (Montreal Impact): €4.1m

8. Wayne Rooney (D.C. United): €2.5m

9. Tim Howard (Colorado Rapids): €2.2m

10. Miguel Almiron (Atlanta United):  €2.2m

Afla mai multe despre: mitritacraiovatransfer 

viewscnt
Articole similare