Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ana Maria Popescu şi-a prezentat scuzele după ce a refuzat să-i strângă mâna lui Eduard Novak: ”Este de datoria mea să fac unele precizări”

Ana Maria Popescu şi-a prezentat scuzele după ce a refuzat să-i strângă mâna lui Eduard Novak: ”Este de datoria mea să fac unele precizări”

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Maria Popescu şi-a prezentat scuze faţă de ministrul Eduard Novak, după ce a refuzat să-i strângă mâna acestuia, la revenirea de la Tokyo, acolo unde a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice.

Tensiunile dintre Eduard Novak şi Ana Maria Popescu au produs şi o scenă surprinzătoare. La revenirea în ţară, Ana Maria Popescu a fost aşteptată de ministrul Tineretului şi Sportului, care i-a întins mâna, însă medaliata cu argint la spadă a refuzat să-i întoarcă gestul.

Acum, una dintre cele mai valoroase sportive din România şi-a prezentat scuze pentru acel gest, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook.

Ana Maria Popescu şi-a prezentat scuzele după ce a refuzat să-i strângă mâna lui Eduard Novak

La revenirea în ţară, pe aeroportul Otopeni, Ana Maria Popescu a fost întâmpinată atât de reprezentanţii presei, cât şi de Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. Sportiva în vârstă de 36 de ani a refuzat însă să-i strângă mâna lui Eduard Novak, ca reacţie la unele declaraţii făcute de acesta.

În plus, la conferinţa de presă a avut un discurs dur la adresa ministrului Tineretului şi Sportului. Totul a plecat de la acea afirmaţie făcută de Eduard Novak, cel care a spus că ”după părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur”.

Acum, într-o postare pe contul oficial de Facebook, Ana Maria Popescu îşi prezintă scuzele faţă de Eduard Novak:

”Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze faţă de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenţi.

Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile şi le mulţumesc celor care au înţeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reuşit indiferent de condiţii, dar care îşi doreşte ca cei mici să nu mai fie nevoiţi să parcurgă aceleaşi etape... lipsuri materiale, competiţii ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme şi alte obstacole care îi împiedică încă "din faşă" să-şi atingă adevăratul potenţial.

Mesajul meu rămâne acelaşi. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucăţică, nu vom reuşi să fim mai buni! Dacă vom fi interesaţi de "capra vecinului", doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Şi nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm şi îndrăzneala să acţionăm, nu vom putea şti niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!

Am spus-o în repetate rânduri... când dorinţa de performanţă va fi mai mare decât orgoliile, sportul (şi nu numai) va avea de câştigat! Şi poate că acest episod este o lecţie din care avem cu toţii de învăţat.
Şi, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”,
a scris Ana Maria Popescu pe contul său de Facebook.

Şi Eduard Novak şi-a prezentat scuze pentru declaraţia care a declanşat tensiunile dintre cei doi

Într-o declaraţie pentru TVR, ministrul Tineretului şi Sportului a făcut primul pas înspre împăcare. Eduard Novak şi-a prezentat scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o şi care a deranjat-o pe Ana Maria Popescu:

”Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înţeles foarte greşit. Dacă nici eu nu înţeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înţelege. Şi eu voi participa la a 5-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, ştiu cum este să munceşti. S-a înţeles greşit. A reacţionat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiţii, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aş fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federaţii nu ar mai fi primit finanţare. Trebuie şi vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se ştie că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1.

Afla mai multe despre: ana maria popescu 

viewscnt
Articole similare