Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiză Rudar Velenje | Cine este adversara FCSB din turul II preliminar al Europa League

Analiză Rudar Velenje | Cine este adversara FCSB din turul II preliminar al Europa League

UEFA Europa League

Comentarii

Vicecampioana Ligii I ia startul în cupele europene, joi de la ora 18:30, în deplasare cu Rudar Velenje. Partida din turul II preliminar al Europa League va fi în format liveTEXT pe telekomsport.ro.

Nogometni klub Rudar Velenje sau NK Rudar Velenje este primul adversar care le iese în cale roş-albaştrilor în prima dublă pe care echipa lui Nicolae Dică va trebui să o dispute în încercarea de a se califica din nou în grupele Europa League.

Fondată în urmă cu 70 de ani, gruparea slovenă a terminat campionatul trecut pe poziţia a patra, la nu mai puţin de 30 de puncte de campioana Olimpia Ljiubljana. Cea mai importantă performanţă a "minerilor" după ce Slovenia şi-a obţinut independenţa a fost câştigarea Cupei în sezonul 1997-1998. În rest, pe Ob Jezeru, un stadion cu o capacitate de doar 2.341 de locuri, apele n-au fost tocmai liniştite. Echipa a retrogradat în 2003 şi 2005 din prima ligă, iar cea mai bună clasare (locul 3) a fost obţinută ultima dată în 2014.

Din acel an datează şi ultima participare în preliminariile Europa League, când Rudar a fost eliminată în primul tur de modesta grupare albaneză, Laci.

În acest sezon, "minerii" revin în Cupele Europene şi au trecut facil în primul tur preliminar de Tre Fiori din San Marino cu scorul general de 10-0.

Au antrenor cu ştate vechi în fotbalul sloven

Marijan Pušnik, actualul antrenor al formaţiei este unul dintre principalele argumente ale lui Rudar. Tehnicianul în vârstă de 57 de ani este unul dintre cei mai experimentaţi antrenori sloveni şi a antrenat de-alungul timpului inclusiv marile forţe ale campionatului, Maribor şi Olimpija Ljublijana.

Pušnik a preluat-o pe Rudar în iunie anul trecut, după ce ultimele sale experienţe la Hajduk Split şi Olimpia Ljiublijana n-au fost tocmai reuşite.

Adeptul unui sistem 4-3-3 pe care şi FCSB încearcă să-l implementeze în era Nicoale Dică, Marijan Pušnik are 39 de meciuri pe banca "minerilor", 17 victorii şi 5 remize. Formaţia sa a marcat 60 de goluri cu el pe banca tehnică, dar a şi încasat 54. În chiar primul meci al noului sezon, Rudar a pierdut fără drept de apel, 0-5 cu NK Maribor!

Rudar n-a investit în transferuri în această vară

Slovenii nu au un lot foarte puternic şi nici n-au putut să-l îmbunătăţească prea mult. În această vară au adus patru jucători liberi de contract şi au promovat un tânăr de 19 ani de la echipa secundă.

Pušnik avea nevoie de un fundaş central, iar oficialii lui Rudar i l-au adus pe Andraz Vrabic din liga a doua slovenă. În rest, mijlocaşii Domogoj Muic, Tim Vodeb şi Matej Santek sunt doar tinere speranţe transferate de un club fără putere financiară.

În schimb, Rudar l-a vândut pe tânărul mijlocaş defensiv Jaka Bijol pentru 400 de mii de euro la CSKA Moscova şi l-a pierdut şi pe estonianul Ilija Antonov, care a ajuns chiar în Liga 1 la nou-promovata, FC Hermannstadt.

Lot cu 12 jucători sub 23 de ani

Formaţia slovenă este evaluată pe site-ul de specialitate Transfermark la numai 3.58 milioane euro. O cota de piaţă mai mică decat cea a noilor promovate, Dunărea Călăraşi şi FC Hermannstadt din Liga 1.

Cel mai bine cotat jucător din lot este fundaşul central Klemen Bolha, evaluat de Transfermarkt la 350.000 de euro. O cotă mai mică, spre exemplu, decât cea a lui Daniel Benzar de la FCSB, fotbalist care nu prinde lotul lui Dică.

12 din cei 23 jucători din actualul lot al lui Pušnik au sub 23 de ani. Cel mai experimentat jucător din lot este portarul Marko Pridigar, în vârstă de 33 de ani, fotbalist cu 117 meciuri la Maribor.

Formaţia standard

În meciul din prima rundă contra lui NK Maribor, disputat pe 22 iulie şi pierdut cu 5-0, Rudar Velenje a evoluat într-un curajos 3-4-3 care s-a dovedit neinspirat. Pušnik a trimis în teren următorul unsprezece:

Marko Pridigar - Anze Pisek, Klemen Bolha, Tomasevic - Ivan Vasiljevic, Muic, Trifkovic, Pusaver - Djair Williams, Dominik Radic, Milan Tucic.

Pe parcurs au mai intrat Ante Solomun, Vlatko Simunac şi Tim Vodeb.

Pušnik a schimbat apoi sistemul de joc din mers, mai ales după ce Kramaric a marcat golul de 2-0 pentru Maribor. 

Afla mai multe despre: rudar velenjefcsbeuropa league 

viewscnt
Articole similare