Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anderlecht Bruxelles, amendată de UEFA după ce a transferat ILEGAL patru juniori. Printre ei şi un fotbalist român de perspectivă

Anderlecht Bruxelles, amendată de UEFA după ce a transferat ILEGAL patru juniori. Printre ei şi un fotbalist român de perspectivă

Fotbal

Comentarii

Federaţia Belgiană de Fotbal a fost amendată de UEFA, cu 200.000 de euro, pentru că a aprobat mai multe transferuri realizate de Anderlecht Bruxelles, în ultimii ani.

Decizia UEFA nu este una nouă. A venit în primăvara anului 2019, însă clubul belgian a făcut apel la Comisiile UEFA. Zilele acestea, a sosit şi rezultatul apelul de contestare a deciziei, ca fiind respins. Astfel că Anderlecht Bruxelles este bună de plată, anunţă presa din Belgia.

Regulile UEFA interzic cluburilor să negocieze contracte şi transferuri cu jucători minori, exceptând trei excepţii: 1. jucătorul se mută cu părinţii, din diverse motive; 2. pentru fotbalul european, clubul este obligat, în cazul jucătorilor între 16 şi 18 ani să le asigure şcoală, educaţie şi supravehgere; 3. dacă trăieşte la 50 kilometri distanţă de ţara respectivă sau 100 kilometri de club. Se pare că Anderlecht nu a ţinut cont de aceste aspecte.

Printre cei patru jucători care fac cazul acestei anchete a UEFA este şi fotbalistul român, Dragoş Cojocaru, care avea doar 15 ani în 2012. A fost acontat de Anderlecht de la FC Braşov, iar după doi ani a ajuns în Belgia, se pare, prin metode nu tocmai ortodoxe. Din păcate, la 22 de ani, Cojocaru a ajuns să evolueze în liga a patra din Belgia, la Diegem Sport, după experienţe eşuate la Charleroi, FC Voluntari, Union SG şi ASU Poli Timişoara.

Ceilalţi trei jucători sunt congolezul Chance Mbemba (2011 avea 17 ani), americanul Patrick Tshiani (2011 avea 16 ani) şi nepalezul Bimal Magar (2014 avea 16 ani)

Bimal Magar joacă la TC Sport Club, în Maldive; Chancel Mbemba joacă la FC Porto, Patrich Tshiani joacă în ligile inferioare din Franţa.

Afla mai multe despre: anderlechtcojocaru 

viewscnt
Articole similare