Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andone a reuşit "imposibilul": Dinu şi Lucescu fac cuplu pe bancă! Dinamo - Steaua, meciul cu cele mai multe legende pe metru pătrat. Cum vor arăta echipele

Andone a reuşit "imposibilul": Dinu şi Lucescu fac cuplu pe bancă! Dinamo - Steaua, meciul cu cele mai multe legende pe metru pătrat. Cum vor arăta echipele

Fotbal intern

Comentarii

Ioan Andone îşi serbează ziua de naştere şi împlinirea a 40 de ani de când a debutat la seniori cu un meci cu totul şi cu totul special, în care va aduce faţă în faţă nume grele ale fotbalului românesc.

Dinamo şi Steaua se vor duela într-o confruntare organizată la Voluntari, duminică, 24 martie, de la 14:20, iar gazonul va fi plin de legende.

  • Partida va fi precedată de o conferinţă de presă organizată joi, de la 13:30, la stadionul din Voluntari, la care vor lua parte Ioan Andone şi Victor Piţurcă.

Cuplu Cornel Dinu - Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo

Pentru Dinamo, alături de Ioan Andone, pe teren vor intra jucători precum Costel Câmpeanu, Florentin Petre, Iulian Mihăescu, Gheorghe Mihali, Ionuţ Lupescu, Cristi Pulhac, Tibor Selymes, Florin Cernat, Dănuţ Lupu, Dorinel Munteanu, Iulian Tamaş, Cătălin Munteanu, Dorin Mateuţ, Dan Alexa, Ştefan Grigorie, Claudiu Vaişcovici, Marius Niculae, Daniel Iftodi, Ionel Dănciulescu, Ciprian Marica, Claudiu Niculescu, Liviu Ganea, Giani Kiriţă, Ion Pârcălab, Denis Şerban sau Ionel Augustin.



Pe bancă vom avea parte de un cuplu cu adevărat inedit: Cornel Dinu - Mircea Lucescu, cei doi urmând să fie ajutaţi de Florin Cheran.

Foşti colegi ca jucători, Cornel Dinu şi Mircea Lucescu s-au aflat într-o rivalitate ulterior, fiind adversari inclusiv în campionat, în perioada în care Dinu o antrena pe Dinamo, iar Lucescu pe Rapid. Ambii au fost pe banca clubului roş-alb, dar şi pe cea a echipei naţionale.

La Steaua, pe teren vor apărea Bogdan Stelea, Martin Tudor, George Ogăraru, Florentin Dumitru, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Iulian Miu, Petre Marin, Sorin Paraschiv, Tudorel Stoica, Ilie Stan, Iosif Rotariu, Mihail Majearu, Basarab Panduru, Bănel Nicoliţă, Adi Ilie, Adrian Neaga, Sabin Ilie, Marian Aliuţă, Cristi Ciocoiu, Nicolae Dică, Ştefan Iovan, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă.

Antrenorul roş-albaştrilor va fi fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă.

Partida va fi urmată de o licitaţie pentru tricourile participanţilor, iar fondurile strânse vor fi donate pentru mai multe cazuri sociale din Voluntari, dar şi pentru Kassandra Rotariu, fiica fostului internaţional român Iosif Rotariu.

Ioan Andone şi amintirea debutului în Divizia A

”Nici nu pot să îmi dau seama cum a trecut vremea şi ce emoţii puteam sa am atunci. Eram în anul 4 de liceu ţin minte, când mi-a zis că mă ia în lot. Bine, speri tot timpul ca tânăr, speri că vei juca... dar mai fusesem rezervă la Corvinul la echipa mare. Şi nea Mircea Lucescu zice, 'dezbracă-te, că intri'. Nu îmi venea să cred că intru. Era pe Republicii, era frumos, luna martie, începuse returul...

Sportul, cu o echipă superbă, cu Chihaia, cu regretatul Rădulescu, Gino Iorgulescu, Paul Cazan, Mircea Sandu, Bucurescu... Mijocaş am jucat.

Ce emoţii mari! 40 de ani parcă sunt prea mulţi.

După meci a trebuit să plec la şcoală, că aveam luni oră de matematică şi aveam un profesor care nu accepta să lipsesc. Şi am plecat cu trenul, că echipa a plecat a doua zi. Şi noaptea m-am dus în gară, la 12, mi-am luat bilet de tren la cuşetă de dormit şi a doua zi m-am dus la şcoală
”, a povestit Ioan Andone la Telekom Sport.

Pe când era jucător, Ioan Andone a trecut pe la: Corvinul (1979-1983), Dinamo (1983-1990), Elche (1990-1991), Heerenveen (1991-1993)

Prezente / goluri:

Corvinul 105 /15
Dinamo 171 / 22
Elche 34 / 3
Heerenveen 39 / 4

A debutat în Divizia A pe 7 martie 1979, în Sportul Studenţesc - Corvinul 2-0. Ultimul meci în Divizia A, pe 9 mai 1990: FC Braşov - Dinamo 2-2

Cifrele carierei, la nivel de club: 255 de jocuri şi 35 de goluri în prima divizie, 29 de jocuri şi 3 goluri în cupele europene (2 la Corvinul şi 1 la Dinamo).

A pus umărul la cele mai mari performanţe ale lui Dinamo în Europa: semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984) şi semifinalele Cupei Cupelor (1990).

La echipa naţională, la care a debutat pe 11.11.1981, într-un Elveţia - România încheiat 0-0 (l-a înlocuit pe Aurel Ticleanu în minutul 82) a jucat 55 de meciuri, între 1981-1990, marcând 2 goluri.

A participat la Campionatul European din Franţa 1984 şi la Campionatul Mondial din Italia 1990. Ultimul meci în naţională, 17 octombrie 1990, la 0-3 cu Bulgaria.

Andone a cucerit cinci trofee ca jucătorr: 2 titluri (1984, 1990) şi 3 Cupe ale României cu Dinamo (1984, 1986, 1990)

Ioan Andone a făcut însă performanţă şi ca antrenor. Cu Dinamo a câştigat un titlu (2004), 3 Cupe ale României (2003, 2004, 2005) şi o Supercupă (2005)

La CFR Cluj: doua titluri (2008, 2012) si o Cupa a Romaniei (2008).

Afla mai multe despre: ioan andonemeci caritabilvoluntari 

viewscnt
Articole similare