Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andreea Grecu a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob! Ce loc ocupă tricolora în clasamentul mondial

Andreea Grecu a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob! Ce loc ocupă tricolora în clasamentul mondial

Sporturi

Comentarii

Pentru a doua oară consecutiv, Andreea Grecu a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob de la Sigulda 2024, în proba de monobob, anunţă COSR.

Andreea, antrenată de Paul Neagu, a avut o evoluţie excelentă pe pista din Letonia. Lider după prima manşă, cu un start exploziv (5.61 sec), ea a atins pe traseu viteza maximă de 112.32 KM/h şi a trecut linia de sosire după 53.46.

În manşa secundă, Andreea a avut acelaşi start şi a rezistat presiunii pe traseu unde pe final a pierdut câteva sutimi, cu 54.27 secunde( al treilea timp am manşei) s-a clasat pe locul 2.

Victoria i-a revenit Lisei Buckwitz (Germania), care a recuperat fantastic în manşa secundă după un start foarte bun. Bronzul a fost câştigat de celebra Laura Nolte (Germania), campioană olimpică la Beijing 2022 la dublu.

Cursa a contat şi pentru Cupa Mondială, Andreea câştigând aceeaşi medalie, argintul. Alături de ea şi cele două germance a urcat pe podium şi americanca Elana Meyers Taylor, vicecampioană olimpică la monobob, care a terminat la egalitate cu Laura Nolte, pe locul 3.

În clasamentul mondial al piloţilor de monobob, Andreea Grecu ocupă locul 5, cu 1114 puncte, după 6 curse în care a ocupat poziţiile 3, 6, 7, 7, 4 şi 2.

Afla mai multe despre: andreea grecuandreea grecu bob 

viewscnt
Articole similare