Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Prepeliţă a debutat ca antrenor în Liga 1: ”Situaţia asta este nouă şi pentru mine”

Andrei Prepeliţă a debutat ca antrenor în Liga 1: ”Situaţia asta este nouă şi pentru mine”

Superliga

Comentarii

La 35 de ani, Andrei Prepeliţă a debutat ca antrenor-jucător la FC Argeş, în eşecul cu 1-0 în faţa Academicii Clinceni, în deplasare. Prepeliţă spune că se pregăteşte intens pentru cariera de antrenor.

Printr-un concurs de împrejurări, Andrei Prepeliţă a ajuns să debuteze ca antrenor în Liga 1. Augustin Eduard, antrenorul principal de la FC Argeş, a fost suspendat două etape, după ce a fost eliminat cu Dinamo, astfel că oficialii clubului au apelat la Andrei Prepeliţă.

Mijlocaşul de 35 de ani n-a avut însă un debut ferici. FC Argeş a pierdut cu 1-0 la Clinceni şi rămâne pe ultimul loc în Liga 1. Acum, Prepeliţă îşi laudă colegii, în ciuda rezultatului şi speră că va avea mai mult succes în etapa viitoare, când FC Argeş va juca împotriva lui FC Hermannstadt.

”(Despre debutul ca antrenor) Nu, situaţia asta este nouă şi pentru mine. Am încercat să fac cu domnul Speriatu, cu ceilalţi antrenori, să facem să pregătim partida cât mai bine, din păcate am pierdut, dar cred că am făcut un joc bun. Nu avem ce să le reproşăm, pentru că a fost un teren greu şi chiar au avut devotament şi dăruire, şi păcat că a venit meciul ăsta în ultimul minut.

Acum ce pot să spun, că dacă jucam ieri câştigam? Nu. Programul a mers în continuare, am rămas la Bucureşti aseară şi cred că a fost mai bine că s-a jucat pe un teren cât de cât, pe care cât de cât s-a putut jucat azi. Ieri nu cred că era practicabil terenul.

Nu avem în plan. Mă pregăteam de câţiva ani, la 35 de ani îţi dai seama că anii în fotbal, ca fotbalist sunt pe terminate. M-am gândit. Am făcut facultatea, am luat masterul, am carnetul de antrenor, acum urmează să o iau treptate să fac şi celelalte categorii. Nu îmi fac vise. Nici ca jucător nu mi-am făcut vise, nu. Prima oară să îmi iau licenţele şi după aia vom vedea care va fi cariera mea în antrenorat.

Acum vom vedea după aceste două etape ce va fi. Sperăm să luăm puncte pentru că avem mare nevoie. (n.r. Că acum este sigur de postul de titular) Nu îmi făceam nici înainte. Nu mă bag singur în echipă. Pentru meciurile acestea cred că voi sta, nu voi mai juca, vom vedea. Nu ştiu. În funcţie de suspendări, accidentări, cred că nu poţi să faci două lcurui bine în acelaşi timp. Avem antrenori experimentaţi pe bancă, pe domnul Speriatu, pe domnul Ciobanu, domnul Eduard să vedem ce suspendare are şi vom vedea.

Eu am carnetul de antrenor şi puteam să obţin licenţele B şi A cumulat, pentru că am nişte meicuri în Liga 1, multe, cupe europene, Champions League şi se dă o derogare pentru aceşti fotbalişti, decât că trebuia să ne strângem un grup de 20. Mai era un fragment în această derogare, în care spunea că trebuie să fii terminat cu activitatea de fotbalist şi atunci nu am putut să mă încadrez, pentru că trebuia să joc”,
a declarat Andrei Prepeliţă.

Afla mai multe despre: andrei prepelita 

viewscnt
Articole similare