Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Prepeliţă vrea să producă surpriza în Cupa României cu Farul! Se sfătuieşte cu tatăl său, fost fotbalist cu sute de meciuri: "M-a certat tot timpul"

Andrei Prepeliţă vrea să producă surpriza în Cupa României cu Farul! Se sfătuieşte cu tatăl său, fost fotbalist cu sute de meciuri: "M-a certat tot timpul"galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

După două înfrângeri consecutive în campionat, pentru Gloria Buzău şi antrenorul ei, Andrei Prepeliţă, a venit momentul reabilitării. Şi ce ocazie mai bună poate fi decât o confruntare cu campioana, Farul Constanţa, în Cupa României? Partida va avea loc joi, de la ora 17.30, pe stadionul din Crâng, live text pe Orangesport.ro.

Prepeliţă, născut pentru fotbal: „Eram în premergător la antrenament” 

Antrenorul formaţiei, fostul internaţional Andrei Prepeliţă, spune că e obişnuit cu presiunea încă de când era la FC Argeş, în liga întâi.  

„Presiune e tot timpul. Presiunea practic eu mi-o pun. Şi la Liga 1 mi-am dorit şi am reuşit să ajung cu echipa pe locul 4 la finalul campionatului, deşi multă lume nu se gândea la lucrul ăsta la fel, îmi impun obiective mari”, spune Andrei Prepeliţă, pentru Sportsnet.ro

Ajuns la 37 de ani, tehnicianul are în tatăl său, fostul jucător cu sute de meciuri în prima divizie, Constantin Prepeliţă, cel mai bun sfătuitor, dar şi cel mai mare critic. 

„Mi-a dat sfaturi până aseară şi o face şi în continuare. Nu există zi să nu vorbesc cu tatăl meu, să mă întrebe cum a mers treaba, cum a mers programul, deci vorbim chiar dacă nu suntem împreună, ţinem legătura permanent. Aşa, ca o paranteză, m-a certat tot timpul, chiar dacă jucam bine, chiar dacă dădeam gol, tot găsea ceva să nu fie pe placul lui”, a adăugat Andrei Prepeliţă.

Fiind fiu de fotbalist, actualul antrenor al celor de la Gloria Buzău poate spune că primii paşi i-a făcut la propriu pe gazonul de fotbal. Iar atunci când era mic era în cantonamente alături de nume mari ale fotbalului românesc, precum Bumbescu sau Piţurcă. 

„Eu m-am născut pe stadion. De micuţ eram în premergător şi mergeam la antrenamente cu tatăl meu când juca la Scorniceşti, la Slatina, acolo m-am născut, apoi am continuat de micuţ să merg în cantonamente cu ei. Sunt mulţi fotbalişti cu care a jucat, inclusiv câţiva care au câştigat Liga Campionilor, Bumbescu sau Piţurcă. După aceea Şoarece, au fost mulţi jucători care au trecut pe la Scorniceşti, pentru că era o echipă la care toată lumea voia să joace”, a adăugat fostul mijlocaş al FCSB.

„E mult mai greu să fii antrenor decât jucător” 

Fost jucător în echipa naţională a României, Andrei Prepeliţă spune că pe atunci nici nu-şi imagina cât de relaxantă este viaţa de jucător faţă de cea de antrenor. Chiar şi vacanţele sunt diferite, după cum recunoaşte.  

„Ca jucător da, te eliberezi de presiunea asta în vacanţă, ca antrenor, în vacanţă eşti practic tot la muncă, urmăreşti jucători, faci programul şi aşa mai departe, îţi pregăteşti perioadele de pregătire. Ca antrenor e mult mai greu. Abia acum îmi dau seama cât de bine era când eram jucător. Practic şi-n timpul programului răspundeam doar de mine, după la fel, dar îmi place ceea ce fac şi e o meserie care-mi place, pentru că are legătură cu fotbalul”, a adăugat Andrei Prepeliţă, antrenor la Gloria Buzău. 

Dar, oricât de complicată ar fi viaţa lui acum îi place foarte mult, pentru că e convins că acesta a fost destinul lui: să lucreze în fotbal.  

„Nu m-am gândit niciodată că nu aş lucra în fotbal, ştiam de mic că discuţiile astea erau, că voi ajunge fotbalist, aşa că nu am avut decât să-mi urmez drumul”, a încheiat Andrei Prepeliţă.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: andrei prepelitaandrei prepelita gloria buzaucupa romaniei 

viewscnt
Articole similare