Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul la modă din fotbalul iberic. Visează la Barcelona şi tocmai a primit premiul anului in fotbalul iberic

Antrenorul la modă din fotbalul iberic. Visează la Barcelona şi tocmai a primit premiul anului in fotbalul ibericgalerie foto

La Liga

Comentarii

Pe numele său complet Imanol Alguacil Barrenetxea, tehnicianul formaţiei Real Sociedad este antrenorul la modă din fotbalul iberic.

Născut la Orio, regiunea Gipuzkoa din Ţara Bascilor, Imanol Alguacil îşi leagă cariera de antrenor de Real Sociedad încă de la începuturile sale.

Un fost jucător al bascilor, cu prezenţe sporadice şi la Villarreal, Jaen, Cartagena sau Burgos, fostul lateral dreapta din Realul anilor 90 a devenit antrenor în 2011. S-a ocupat pentru început de sectorul juvenil al clubului, apoi a devenit asistent şi ulterior principal la Real Sociedad B. După înlăturarea lui Eusebio Sacristan, Imanol a preluat cu încredere prima echipe ca interimar, apoi a revenit în rol de principal după plecarea lui Asier Garitano.

Imanol Alguacil, antrenorul sezonului în La Liga

In 57 de meciuri pe banca formaţiei de pe Anoeta, Imanol Alguacil a câştigat de 29 de ori şi a pierdut doar 15 partide. 99 de goluri a marcat formaţia sa în această perioadă, iar stilul de joc imprimat echipei este apreciat în toată Spania.

Imanol Alguacil a reuşit să-l integreze perfect pe Odegaard, ba chiar l-a transformat într-un fotbalist vital, capabil să conducă o echipă de top din Spania. Le-a dat "frâu liber" lui Willian Jose şi Mikel Oyarzabal, în timp ce căpitanul Illarramendi joacă mult mai bine decât o făcea la Real Madrid.

Ieri, Imanol Alguacil a fost desemnat deja antrenorul sezonului în La Liga, de către fundaţia Johan Cruyff. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani i-a devansat pe Zidane, Setien, Bordalas sau Simeone:"Imanol are toate atributele pe care le căutăm şi este un continuator al filozofiei pe care tatăl meu a slujit-o toată cariera. Sunt 100% sigură ca tata este perfect de acord cu aceasta decizie", a declarat Susila Cruyff, potrivit ziarului Marca.

Este o veste importantă pentru antrenorul care a dus-o pe Real Sociedad după 32 de ani în finala Cupei Spaniei. Mai ales în condiţiile în care numele său a început să fie vehiculat la alte cluburi uriaşe din Europa. 

La Liga revine la Telekom Sport începând de joi, cu partida dintre Sevilla şi Betis. Programul meciurilor şi transmisiunilor din La Liga îl găseşti pe site-ul nostru. 

Afla mai multe despre: imanol alguacil 

viewscnt
Articole similare