Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul uriaş rupe tăcerea după ce a acceptat oferta FRF: "Burleanu a insistat. Am fost forţat să preiau naţionala"

Antrenorul uriaş rupe tăcerea după ce a acceptat oferta FRF: "Burleanu a insistat. Am fost forţat să preiau naţionala"

Echipa națională

Comentarii

Fostul selecţioner al naţionalei României, Anghel Iordănescu, a recunoscut că nu şi-ar fi dorit să prindă şi al treilea mandat la echipa naţională. El i-a propus preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, alte nume, care să-i califice pe tricolori în preliminariile pentru EURO 2016.

Antrenorul pentru care Burleanu a insistat. Anghel Iordănescu: "Nu mi-am dorit să-mi reiau activitatea"

Anghel Iordănescu a venit pentru a treia oară pe banca naţionalei, după plecarea lui Victor Piţurcă, în 2014. Tehnicianul a reuşit, în cele din urmă, să joace cu România la EURO 2016, dar turneul final a fost dezamăgitor. Tricolorii au terminat pe locul al patrulea o grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania, cu un singur punct. După turneul final, Anghel Iordănescu a fost înlocuit cu Christoph Daum. 

La câţiva ani distanţă, Iordănescu senior a vorbit deschis despre cum a fost instalat. "Al treilea mandat a fost cu totul şi cu totul întâmplător, nu mi-am dorit să-mi iau reiau activitatea de selecţioner, dar a fost o conjunctură, în sensul că federaţia s-a despărţit de selecţionerul (n.r. - Victor Piţurcă) de la acea vreme şi, neavând încotro, a trebuit să preiau acest rol. Nu mi-am dorit, nu am vrut, Răzvan Burleanu a insistat, a considerat că sunt cel mai în măsură prin prisma faptului că eu cunoşteam lotul, jucătorii, aveam continuitate", Anghel Iordănescu la Look Sport LIVE. 

Din postura sa de director tehnic al FRF, fostul antrenor a propus alţi antrenori, printre care Gică Hagi, Dan Petrescu şi Răzvan Lucescu. De asemenea, el a vorbit şi despre actualul selecţioner, Mirel Rădoi: "N-am avut încontro, am fost forţat să preiau naţionala. Eu am insistat să se aducă un antrenor şi am inistat în mod special pentru antrenorii români şi mă refeream aici la Gică Hagi, Dan Petrescu.

M-am gândit la Răzvan Lucescu, din păcate nu s-a putut dintr-un motiv sau altul, dar cred că mai devreme sau mai târziu avem de unde alege şi, după ce Mirel Rădoi îşi va încheia mandatul, va fi din nou o competiţie importantă la nivelul numirii antrenorului naţionalei". 

Selecţionerii care au urmat, Christoph Daum, Cosmin Contra şi Mirel Rădoi au ratat calificarea la un turneu final. 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: razvan burleanuanghel iordanescu,  

viewscnt
Articole similare