Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anul în care Mutu s-a uitat de sus la Totti, Del Piero şi Inzaghi. Cum i-a surclasat "Il Fenomeno" pe cei mai mari atacanţi ai lumii

Anul în care Mutu s-a uitat de sus la Totti, Del Piero şi Inzaghi. Cum i-a surclasat "Il Fenomeno" pe cei mai mari atacanţi ai lumiigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Fostul mare internaţional Adrian Mutu, considerat unul dintre cei mai mari atacanţi pe care ţara noastră i-a dat vreodată, împlineşte marţi 40 de ani.

Cu toate că au trecut mai bine de doi ani de când s-a retras, despre cariera tumultuoasă a "Briliantului" se scrie mai tot timpul în presa internaţională. Dar în afara numeroaselor episoade controversate, precum "cocaina", scandaluri sexuale sau barmanul kosovar bătut de fostul atacant român, a existat şi un fotbalist cu adevărat briliant.

Iar dovadă stă sezonul 2002-2003. La 23 de ani, Adrian Mutu făcea cel mai bun sezon din cariera sa de până atunci sau poate chiar dintotdeauna, la Parma. Nu mai puţin de 22 de goluri, în 36 de apariţii, a marcat Mutu într-un singur sezon petrecut pe "Ennio Tardini". 18 dintre ele le-a reuşit în Serie A, care la acea vreme era cel mai bine cotat campionat al lumii. Jucători precum Pavel Nedved, câştigător al Balonului de Aur la finalul sezonului respectiv, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Filipo Inzaghi, Roberto Baggio sau Christian Vieri sunt doar câteva dintre numele grele care jucau atunci în Italia. Dintre ei, doar "Bobo" Vieri a marcat mai mult decât Mutu în acel an.

Fostul mare vârf al Italiei avea să câştige titlul de capocannoniere, cu 24 de reuşite, urmat de Adrian Mutu. "Il Fenomeno", aşa cum avea să poreclit câţiva ani mai târziu de fanii Fiorentinei, îi surclasa atunci pe Inzaghi, Del Piero, Adriano, Claudio Lopez, Francesco Totti sau Roberto Baggio.

De aici şi transferul la Chelsea, în urma căruia Mutu stă cocoţat şi astăzi în fruntea celor mai valoroşi fotbalişti români din toate timpurile.

Topul marcatorilor în Serie A, sezonul 2002-2003:

19 milioane de euro a plătit Chelsea pentru transferul lui Adrian Mutu de la Parma

48,1 milioane de euro s-au plătit, în total, pentru Adrian Mutu, de-a lungul carierei sale, doar din transferuri

Afla mai multe despre: mutudel pierotottiinzaghi 

viewscnt
Articole similare