Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Are de două ori mai mulţi kilometri decât circumferinţa Pământului! Bornă istorică atinsă de Kimi Raikkonen

Are de două ori mai mulţi kilometri decât circumferinţa Pământului! Bornă istorică atinsă de Kimi Raikkonen

Formula 1

Comentarii

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a înregistrat, duminică, un nou record, cei mai mulţi kilometri la volanul unui monopost de Formula 1, 84.013, care înseamnă mai mult de două ori circumferinţa Pământului, informează lefigaro.fr.

De mai bine de două sezoane, campionul mondial din 2007 nu mai este în prim-planul Formulei 1, dar, la 40 de ani, Kimi Raikkonen continuă să-şi scrie legenda pe circuite, la aproape douăzeci de ani după ce şi-a făcut debutul în acest sport, la Marele Premiu al Australiei din 2001.

Această longevitate îi permite finlandezului de la Alfa Romeo să stabilească recorduri. Duminică, în turul 38 al Marelui Premiu al Spaniei, el a devenit pilotul cu cei mai mulţi kilometri în Marele Circ, 83.846. La sfârşitul cursei, terminată pe locul 14, Raikkonen a bifat 84.013 kilometri. Suficient pentru a străbate planeta de două ori pe la Ecuator (40.075 km).

Raikkonen l-a devansat pe Fernando Alonso (83.882 km), care va avea ocazia să-şi recapete recordul, sezonul viitor, când spaniolul revine la Renault (dacă între timp scandinavul se va retrage). Michael Schumacher completează podiumul cu 81.208 km.

Piloţii din ultimele generaţii au un avantaj clar în acest clasament al distanţei, deoarece numărul de curse pe sezon a crescut în ultimii ani (21 în 2019, faţă de 17 în 2000, 16 în 1990 şi 14 în 1980).

Raikkonen, care a parcurs şi cele mai multe tururi, 16.910, ar trebui să ajungă în curând la un alt record, cel al numărului de grand prix-uri disputate. Brazilianul Rubens Barrichello rămâne în frunte în această ierarhii, cu 323 de curse, dar finlandezul este puţin în urmă, cu 319 mari premii. El ar trebui să bifeze această performanţă la Nurburgring, în 11 octombrie.

În bogata lui carieră, Raikkonen, 21 de grand prix-uri câştigate, un titlu mondial, a concurat pentru Sauber, McLaren, Ferrari (cu care a câştigat trofeul suprem), Lotus şi Alfa Romeo (fostă Sauber).

Afla mai multe despre: kimi raikkonenformula 1 

viewscnt
Articole similare