Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Asta e schimbarea adusă de Lopetegui: Real Madrid posesie zdrobitoare cu Getafe

Asta e schimbarea adusă de Lopetegui: Real Madrid posesie zdrobitoare cu Getafe

Real Madrid

Comentarii

Cunoscut drept un antrenor care favorizează jocul de posesie, Julen Lopetegui începe să-şi imprime filosofia asupra noului său club. Real Madrid a debutat în La Liga în direct la Telekom Sport şi a învins-o pe Getafe cu 2-0.

La finalul meciului, statistica a fost impresionantă: Real Madrid a avut cel mai ridicat procent al posesie din ultimii ani, 78.05%. Adică un procentaj care nu a existat niciodată în perioada Zinedine Zidane.

Este mesajul clar al noului antrenor asupra filosofiei sale de joc. Şi la naţionala Spaniei, dar şi la FC Porto, echipele sale căutau în permenenţă jocul de pase, elaborat şi constructiv.

FC Barcelona, etalonul posesiei în fotbalul mondial şi principala rivală a Realului a avut o posesie similară contra lui Deportivo Alaves, în timp ce Manchester City, o altă formaţie care se remarcă prin acelaşi stil de joc a bifat un procent de 77% contra lui Huddersfield.

Sigur însă, trupa lui Lopetegui suferă la finalizare şi la felul în care duce posesia spre poarta adversă. Real Madrid a avut un numar de 724 de pase reuşite cu Getafe, mai mult de 60% dintre ele în terenul advers, dar madrilenii au cadrat doar trei şuturi pe spaţiul porţii şi au tras în total la poartă de 8 ori.

Filosofiei lui Lopetegui îi trebuie timp şi ceva mai multă calitate la finalizare. Cel puţin asta e prima impresie creată de debutul Madridului în La Liga, un debut care l-a scos în evidenţă pe internaţionalul german Toni Kroos care a reuşit să trimită 117 pase colegilor săi, dintre care numai două greşite.

Afla mai multe despre: real madridtoni kroosjulen lopeteguifilosofieantrenor 

viewscnt
Articole similare