Experiențe împreună.
You are here:

Astăzi e ziua lui Răzvan Lucescu. Greu de crezut ce vârstă are, mai ales că este bunic de doi ani

Astăzi e ziua lui Răzvan Lucescu. Greu de crezut ce vârstă are, mai ales că este bunic de doi anigalerie foto

Fotbal

Astăzi este ziua de naştere a lui Răzvan Lucescu. "Juniorul" de altă dată a ajuns la vârsta de 50 de ani. Greu de crezut pentru mulţi după felul cum arată antrenorul lui PAOK.

Răzvan Lucescu îşi va sărbători ziua de naştere în Grecia, pentru că PAOK Salonic, lider neînvins în campionatul Greciei, va juca mâine împotriva ultimei clasate, Apollon Smirnis. Lucescu este în faţa celei mai importante performanţe din cariera sa. Ca antrenor, nu a câştigat niciodată un titlu de campion. Lucescu arată impecabil la 50 de ani, iar secretul este unul singur. Stilul de viaţă. Este atent la ce mânâncă, recunoaşte că foarte mult peşte, iar mişcarea a devenit o obişnuinţă zilnică. 

A fost un duel special când l-am avut adversar pe tatăl meu

În cei 50 de ani de viaţă şi în cei 15 de antrenorat, Răzvan Lucescu a adunat o sumedenie de poveşti. Un moment special s-a petrecut în 2005, atunci când Rapid, antrenat de el, a jucat în Cupa UEFA contra Şahtiorului, antrenat de Mircea Lucescu. Giuleştenii au învins cu 1-0, iar lui Răzvan Lucescu i s-au umezit ochii după ce tatăl său l-a sărutat părinteşte la conferinţa de presă. 

"A fost un meci special şi va rămâne aşa. Am mers în Ucraina ca să urmăresc Şahtiorul la o partidă cu Dinamo Kiev, iar eu stăteam în casă la ai mei. Nu mi-a fost atât de greu înainte, cât după. Este unul dintre meciurile pe care  nu le voi uita niciodată".

Am învăţat de la cei mai buni

Răzvan Lucescu a avut şansa de a merge la bazele de pregătire ale echipelor mari din Europa şi a de urmări cum Guardiola, Capello sau Mourinho conduc antrenamentele. 

"Capello mi-a spus: ai 7 minute, ce vrei să ştii? Nu am ştiut ce să mai zic, dar mi-a spus el un lucru. Niciodată să nu promiţi unui jucător ceva. În acel moment aşa stau lucrurile, îi promiţi, iar după două luni situaţia se schimbă, iar tu nu mai poţi să te ţii de promisiune şi totul se va întoarce împotriva ta".

Naţionala, un capitol mai puţin plăcut

La 40 de ani, Lucescu ajungea selecţioner. Era unul dintre antrenorii momentului din România, iar nivelul de încredere era la cel mai înalt nivel. Din păcate, cei doi ani petrecuţi pe banca tricolorilor s-au încheiat fără nicio calificare şi cu bilanţ "echilibrat": 7 victorii, 7 remize, 7 înfrângeri. 

"După perioada petrecută la echipa naţională am rămas cu singurătatea. Înainte eram un tip foarte comunicativ, foarte sociabil, disponibil tot timpul. După, lucrurile s-au schimbat. Un singur om mi-a rămas în suflet şi am învăţat să îl apreciez enorm. Este vorba de Ionuţ Lupescu. Este singurul care a rămas alături de mine. Am ami rămas cu respect pentru Cristi Chivu şi Mirel Rădoi, chiar dacă ambii s-au retras  de la echipa naţională în acea perioadă".

 

 

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta