Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aston Martin se întoarce în Formula 1 după 60 de ani. Va apărea pe grilă din 2021

Aston Martin se întoarce în Formula 1 după 60 de ani. Va apărea pe grilă din 2021

Formula 1

Comentarii

Echipa de Formula 1 Racing Point se va numi Aston Martin Works începând cu sezonul 2021, ca urmare a unei investiţii de sute de milioane de euro.

Patronul echipei Racing Point, Lawrence Stroll, conduce un grup de investitori care tocmai a cumpărat 16.7% din acţiunile Aston Martin. Investiţia totală a fost de 215 milioane de euro. Pentru a ajuta brandul, omul de afaceri canadian a decis să duca numele şi în Formula 1. Pare o mişcare gândită de mult timp de Stroll, care a intrat în Formula 1 în urmă cu 18 luni, când a salvat Force India de la faliment. Încă de la început, el a declarat că numele Racing Point este intermediar.

Aston Martin se întoarce astfel în Formula 1 după şase decenii. Precedentele participări au fost în sezonanele 1959-1960. Intrarea brandului în Formula 1 înseamnă că parteneriatul actual dintre producătorul britanic şi Red Bull Racing se va încheia. 

Racing Point îşi va lansa monopostul pentru sezonul 2020 pe 17 februarie, la Monsee, în Austria. Piloţii Lance Stroll şi Sergio Perez vor lua primul contact cu maşina în sesiunea de teste de la Barcelona, care va începe două zile mai târziu.

În 2019, Racing Point a terminat pe locul 7 la constructori, cea mai bună clasare fiind locul 4 obţinut de Lance Stroll în Marele Premiu al Germaniei. Fiul patronului a terminat însă în clasamentul general în spatele coechipierului său. Sergio Perez a încheiat anul pe locul 10, iar Lance Stroll pe poziţia a 15-a.

Afla mai multe despre: formula 1aston martinracing point 

viewscnt
Articole similare