Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Asul din mâneca lui Rădoi. El e omul care ne poate duce la Euro doar cu puterea minţii: „Mergem să câştigăm şi să ne calificăm” | EXCLUSIV

Asul din mâneca lui Rădoi. El e omul care ne poate duce la Euro doar cu puterea minţii: „Mergem să câştigăm şi să ne calificăm” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi are un om de bază în staff-ul echipei naţionale. Silviu Ioniţă a fost psihologul micilor „tricolori” la Campionatul European din 2019, atunci când România a ajuns până în semifinale. Deşi noul selecţioner nu a apucat să îşi facă debutul din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul, Ioniţă lucrează şi în această perioadă la mentalul jucătorilor.

Silviu Ioniţă nu este la prima experienţă în calitate psiholog al echipei mari. Acesta a făcut parte din staff-ul lui Anghel Iordănescu la Euro 2016, atunci când România s-a calificat pentru ultima dată la un turneu final de seniori. 

Silviu Ioniţă, psihologul de încredere al lui Rădoi

Ioniţă speră să le poarte noroc din nou „tricolorilor” şi să meargă alături de România la Campionatul European care se va disputa anul viitor. Până acolo, reprezentativa lui Mirel Rădoi mare însă de trecut două hopuri. Mai întâi trebuie să câştige semifinala barajului cu Islanda, iar apoi să treacă de învingătoarea duelului dintre Ungaria şi Bulgaria.

„Relaţia cu selecţionerul Rădoi, lucrurile sunt foarte simple şi foarte clare. Între noi există o relaţie de respect reciproc, atât la nivel uman, cât şi profesional. Eu ofer toate informaţiile, sugestiile, observaţiile, propunerile către el, iar el ia decizia pentru că el este antrenorul principal.

Suntem preocupaţi de stare fizică, mentală, tehnico-tactică ai jucătorilor noştri. Există un plan conceput, discutat pe care să-l implementăm ca să oferim acest suport online, telefonic sau chiar prin mesaje jucătorilor noştri astfel încât să treacă cât mai uşor peste această perioadă dificilă pentru toţi.

Chiar dacă meciurile de baraj au fost amânate, atitudinea cu care le vom aborda va rămâne aceeaşi. Mergem să câştigăm şi să ne calificăm la Campionatul European. Atitudinea pe care am arătat-o cu U21 o vom implementa şi la echipa naţională mare. Când se discută despre posibile tensiuni între generaţii, acest lucru e normal. Aşa cum într-o familie există fraţi mai mari şi mai mici şi fiecare consideră că e mai îndreptăţit pentru anumite lucruri sau altele”
, a declarat Silviu Ioniţă, în exclusivitate pentru Telekom Sport.



„De data aceasta, obiectivul va fi ca această familie, ca echipa naţională de fotbal să se califice la Campionatul European şi să obţină rezultatele pozitive este obiectivul numărul 1. Orgoliile personale vor fi lăsate deoparte şi vom încerca să creăm acea coeziune de echipă care ne va permite să luptăm de la egal la egal cu orice adversar şi să izbăvim. Aceasta e atitudinea pe care vrem să o implementăm şi cu care vom merge mai departe la echipa naţională mare”, a completat psihologul echipei naţionale a României.

Afla mai multe despre: radoiechipa nationalaromaniasilviu ionitapsiholog 

viewscnt
Articole similare