Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atacantul pe care Gigi Becali are toate motivele să-l regrete! De când a plecat de la FCSB a revenit în echipa naţională şi a marcat 123 de goluri

Atacantul pe care Gigi Becali are toate motivele să-l regrete! De când a plecat de la FCSB a revenit în echipa naţională şi a marcat 123 de goluri galerie foto

FCSB

Comentarii

În 2008, Steaua Bucureşti la acea vreme plătea 1.75 milioane de euro pentru atacantul columbian Dayro Moreno. Fotbalistul a fost vândut în 2010 la Once Caldas.

La început s-a numărat printre preferaţii patronului George Becali, dar în cele din urmă, columbianul Dayro Moreno a plecat de la fosta Steaua fără să rupă gura târgului. Cel puţin nu raportat la banii care s-au investit în el. În 55 de meciuri jucate în Ghencea, Dayro a  marcat doar 13 goluri şi a pasat decisiv în alte 5 rânduri.

La doi ani după ce Becali plătise pe el 1.75 milioane de euro, atacantul s-a întors la Once Caldas care a plătit mai puţin de jumătate din sumă pe el.

Dar, Becali are motive să-şi regrete favoritul. După ce a plecat din România, Dayro a explodat din nou şi a făcut sezoane excelente în America Centrală şi de Sud în campionate precum cele din Columbia sau Mexic. După un sezon la Once Caldas, atacantul ce măsoară 1.78 centimetri a ajuns la Club Tijuana pentru aproape 3 milioane de euro. Acolo a fost dorit de Miguel Herrera, cel care peste puţin timp avea să devină selecţionerul reprezentativei Mexicului pe care a condus-o inclusiv la Cupa Mondială din 2014.

Ulterior a bifat experienţe reuşite la Ateltico Nacional şi Atletico Junior, la Millonarios Bogota şi în prezent la Talleres, în Argentina. Cu Atletico Nacional a câştigat titlul  şi Recopa Sudamericana, iar în 2016 a revenit în echipa reprezentativă a Columbiei cu care a jucat la Copa America 2016 bifând un impresionant loc 3 la finalul competiţiei, alături de fotbalişti ca James Rodriguez, Cristian Zapata, David Ospina, Carlos Bacca sau Juan Cuadrado.

Convocarea din partea selecţionerului Jose Pekerman a venit firesc. De când a plecat de la Steaua lui Becali, Dayro Moreno a marcat  nu mai puţin de 123 de goluri la echipele sale, având şi o medie de 5 pase decisve pe sezon.

A lucrat în cariera sa post Steaua cu antrenori buni din America de Sud. Printre ei, Miguel Herrera (cel menţionat anterior), Jose Pekerman (selecţionerul Columbiei), Antonio Mohamed (tehnician care a antrenat-o pe Celta Vigo în acest sezon), Reinaldo Rueda (actualul selecţioner al statului Chile) sau Juan Carlos Osorio (fost selecţioner al Mexicului şi Paraguayului, şi antrenor la Sao Paolo).

Fostul număr 10 al roş-albaştrilor joacă în prezent la Talleres în prima ligă din Argentina. A marcat deja 3 goluri în 903 minute disputate, două dintre ele în noua ediţie a Copei Libertadores. Poate că FCSB s-a grăbit în privinţa sa, poate că nu. Cert este că Dayro Moreno a fost unul dintre cei mai interesanţi stranieri care au ajuns în fotbalul de la noi. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalidayro moreno 

viewscnt
Articole similare