Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Athletic Bilbao şi-a prezentat noul antrenor. Primul meci e împotriva Barcelonei: ”Trebuie să-i închidem bine şi să-i alergăm!”

Athletic Bilbao şi-a prezentat noul antrenor. Primul meci e împotriva Barcelonei: ”Trebuie să-i închidem bine şi să-i alergăm!”

La Liga

Comentarii

Athletic Bilbao l-a anunţat pe Marcelino García Toral, drept noul antrenor al echipei. Tehnicianul a fost prezentat într-o conferinţă de presă.

”Până acum câteva ore, mă gândeam că voi antrena în străinătate” a mărturisit Marcelino, la prezentarea oficială ca antrenor principal al lui Athletic.

Experimentatul tehnician bifează o nouă experienţă în La Liga şi îl înlocuieşte în funcţie pe Gaizka Garitano: ”Fotbalul se bazează pe anumite valori, dar şi pe rezultate. Athletic Bilbao a făcut o alegere, eu sunt aici ca s-o susţin. Asta nu înseamnă că fostul antrenor este unul slab” a explicat noul antrenor al bascilor.

El a semnat un contract valabil pe un an şi jumătate şi va fi ajutat de Ruben Uria, Ismael Fernandez, Sergio Garcia, Bruno Uria, Pablo Manzanet şi Alberto Torres. Din staff-ul cu care merge peste tot fac parte şi 6 analişti care studiază absolut tot ceea ce ţine de adversari, dar şi de antrenamentele echipei sale. De asemenea, Marcelino are un preparator fizic, dar şi alţi doi asistenţi care îl ajută pe acesta: ”Lumea ştie cum sunt. Faptul că un club mare ca Atletico m-a dorit, nu mă poate decât onora. Cu bune şi cu rele, eu sunt tot Marcelino” a mărturisit tehnicianul iberic.

El va debuta la Athletic împotriva Barcelonei, miercuri, de la ora 22:00, în direct la Telekom Sport: ”Ne aşteptăm la un meci greu. Trebuie să privim înainte, pentru că Barcelona diferă de ceea ce am văzut în ultimele sezoane. Va trebui să jucăm cât mai sus, să fim uniţi, să nu le lăsăm spaţii şi să-i alergăm, să-i punem la treabă. Vreau să văd un Athletic cu mult curaj, intensitate şi unitate” a avertizat noul antrenor al bascilor.

Marcelino García Toral este asturian la origini şi unul dintre antrenorii cei mai bine cotaţi din Spania. La 55 de ani, Marcelino bifează a 8-a experienţă ca antrenor în Peninsula Iberică. Numele său a fost vehiculat însă la AC Milan sau Arsenal. Tehnicianul a făcut o pauză de doi ani după experienţa Valencia, formaţie alături de care a câştigat Copa del Rey în 2018-2019. A fost desemnat cel mai bun antrenor din Spania în două rânduri (2006-2007 şi 2017-2018)

Afla mai multe despre: marcelino garcia toralathletic bilbao 

viewscnt
Articole similare