Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au fost aleşi cei mai buni handbalişti ai lumii în anul 2019. Cristina Neagu, singura jucătoare din istorie cu patru astfel de distincţii

Au fost aleşi cei mai buni handbalişti ai lumii în anul 2019. Cristina Neagu, singura jucătoare din istorie cu patru astfel de distincţii

Handbal

Comentarii

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat numele celor mai valoroşi handbalişti ai lumii în anul 2019.

La masculin, premiul a revenit portarului danez Niklas Landin Jacobsen (31 de ani), legitimat la formaţia germană THW Kiel. În 2019, Jacobsen a cucerit Campionatul Mondial cu Danemarca şi Cupa EHF cu THW Kiel. Este primul astfel de trofeu câştigat de handbalistul ce a mai jucat la GOG, Bjerringbro-Silkeborg şi Rhein-Neckar Lowen, până să ajungă la Kiel în 2015.

La feminin, cea mai bună handbalistă a lumii a fost desemnată norvegianca Stine Bredal Oftedal (28 de ani), de la ETO Gyor. În 2019, Oftedal a fost o piesă importantă în campania formaţiei din Ungaria de a-şi apăra trofeul Ligii Campionilor, jucătoarea fiind inclusă în echipa sezonului. La Campionatul Mondial, Oftedal a ajuns cu Norvegia până-n faza semifinalelor, unde a fost una dintre cele mai bune pasatoare a turneului.

Pentru Oftedal este primul trofeu de acest gen câştigat. Lider incontestabil este Cristina Neagu, cea care a câştigat acest premiu în patru rânduri.

Cel mai bun antrenor al lumii a fost ales Emmanuel Mayonnade, antrenor al formaţiei franceze Metz, dar şi la naţionala Olandei.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare