Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au trecut 21 de ani de când s-a stins din viaţă Cătălin Hîldan. Omagiile aduse ”Unicului Căpitan” de legendele lui Dinamo

Au trecut 21 de ani de când s-a stins din viaţă Cătălin Hîldan. Omagiile aduse ”Unicului Căpitan” de legendele lui Dinamo
Comentarii

Pe 5 octombrie 2000, într-o partidă amicală jucată la Olteniţa, împotriva echipei locale, Cătălin Hîldan s-a stins din viaţă.

Pe 5 octombrie 2021 s-au împlinit 21 de ani de la tragica moarte a lui Cătălin Hîldan. ”Unicul Căpitan” s-a stins din viaţă în timpul unui amical jucat cu Olteniţă, în jurul minutul 74 al confruntării, când ”câinii” conduceau deja cu 5-0.

Cu un sfert de oră rămas din confruntarea amicală, Hîldan primisese mingea după o recuperearea, luând-o la fugă spre careul advers. Însă, după doar câţiva paşi, acesta cade în genuchi şi îşi pune mâinile la faţă. Bogdan Onuţ vine să îl ridice şi aude doar ”Băi, mor” din partea căpitanului său, înainte ca acesta să se prăbuşească din nou.

A fost unul dintre cele mai tragice momente din istoira fotbalului românesc şi unul care a marcat pe veci istoria lui Dinamo. Suporterii nu îl vor uita vreodată pe ”Unicul Căpitan”, care a plecat dintre noi prea devreme, la vârsta de 24 de ani. Odată cu aniversarea tragediei, clubul din Ştefan cel Mare a postat un mesaj de comemorare a lui Cătălin Hîldan.

Au trecut 21 de ani de când s-a stins din viaţă Cătălin Hîldan

21 de ani fără CĂTĂLIN HÎLDAN. 5 octombrie, ziua în care l-am pierdut pentru totdeauna pe CĂTĂLIN HÎLDAN. Căpitanul şi sufletul dinamoviştilor a plecat dintre noi, în tricoul alb-roşu, în acel octombrie negru al anului 2000.

De-atunci au trecut 21 de ani în care spiritul lui CĂTĂLIN HÎLDAN ne-a însoţit pe toate stadioanele. O peluză a arenei din Ştefan cel Mare îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar a rămas neatins. 6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris UNICUL CĂPITAN pentru Dinamo în perioada 1994-2000.

2000 este anul în care CĂTĂLIN HÎLDAN a cucerit eventul cu echipa din Ştefan cel Mare. 8 selecţii şi un gol a adunat UNICUL CĂPITAN la echipa naţională a României. 3 februarie 1976 este data la care s-a născut CĂTĂLIN HÎLDAN, la Brăneşti.

'CĂTĂLIN HÎLDAN rămâne în sufletul tuturor dinamoviştilor. A fost un jucător memorabil. El nu înşela fotbalul, juca orice meci la sacrificiu' (Ioan Andone). 'Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Ăsta a fost CĂTĂLIN HÎLDAN, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Am crescut împreună, ţin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui' (Florentin Petre).

'A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe CĂTĂLIN HÎLDAN, omul şi jucătorul' (Ionel Dănciulescu).

'Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană.

Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuţ Lupescu, nu l-a ales vestiarul. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel.

El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, nu ştia altceva, nu cunoştea cuvântul eşec. Era un învingător înnăscut. CĂTĂLIN HÎLDAN face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo' (Cornel Dinu)”, se arată în emsajul postat de Dinamo pe contul oficial de Facebook.

Afla mai multe despre: dinamocătălin hîldan 

viewscnt
Articole similare